Ce salarii au șoferii de tir din România care lucrează în Germania

NewMoney 13/08/2020 | 11:13 Fapt Divers
Ce salarii au șoferii de tir din România care lucrează în Germania

Revista germană Stern a scris un articol amplu despre salariile șoferilor de camioane din Germania, după ce a efectuat un sondaj extins.

Concluzia? Salariul unui șofer de camion depinde de experiența sa, locul de muncă și sediul companiei, scrie trans.info.

Cât câștigă un șofer de camion în Germania

Un șofer începător câștigă de obicei mai puțin de 1 800 euro ca salariu de bază. La rândul său, un șofer de camion cu experiență, care efectuează transport pe distanțe lungi, transportând materiale periculoase, primește lunar până la 4,5 – 5 000 euro.

Cu toate acestea, astfel de câștiguri nu sunt foarte des întâlnite, acestea fiind de multe ori excepții.

Potrivit companiei de consultanță Compensation Partner, remunerația medie anuală a unui șofer de camion în Germania, în 2016, a ajuns până la 28,7 mii euro (adică aproximativ 2,400 de euro pe lună).

Comparativ, salariul unui angajat începător în salubritate, care nu are educație sau permis de conducere pentru un camion, este, potrivit publicației Stern, de 1,5-2 000 euro.

La rândul său, un angajat cu drept de a conduce vehicule grele de marfă poate câștiga între 3 000 și 3,5 00 euro.

Creșteri salariale sunt necesare în industria transporturilor

Potrivit lui Marcin Wolak de la platforma de recrutare TransJobs.eu, sunt necesare creșteri salariale semnificative pentru ca meseria de șofer profesionist să devina din nou atractivă .

„Pe platforma noastră observăm ce se întâmplă pe piața muncii în industria transporturilor și dacă câștigurile nu încep să crească, să nu vă așteptați la miracole. Fără o creștere a salariilor, nu vor exista nici șoferi disponibili, mai ales într-o perioadă ca aceasta în care nivelul șomajului este la un nivel minim record”, spune Marcin Wolak.

„Desigur, în cele din urmă, aceasta va afecta întreaga economie, pentru că pentru salarii mai mari, va fi nevoie de costuri de transport mai mari. Prin urmare, transportatorii vor trebui să accepte prețuri mai ridicate, care să permită creșterea salariilor în industrie” mai afirmă acesta.