Ce rezultate a avut divizia imobiliară a proprietarilor francizei McDonald’s din România

Andreea Neferu 09/07/2018 | 14:10 Ştiri
Ce rezultate a avut divizia imobiliară a proprietarilor francizei McDonald’s din România

Hili Properties, compania soră a Premier Restaurants România, care deține restaurantele McDonald’s în România, a înregistrat un profit operațional de 4,4 milioane de euro anul trecut, față de 3 milioane de euro în anul precedent.

Parte a companiei malteze Hili Ventures, Hili Properties deține și administrează proprietăți comerciale închiriate în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei, în valoare de 100 de milioane de euro, include patru clădiri de birouri, nouă centre comerciale și nouă proprietăți care găzduiesc restaurantele McDonald’s ce aparțin grupului Premier Capital.

Chiar dacă nu oferă detalii privind valoarea veniturilor înregistrate anul trecut, Hili Properties susține că acestea au crescut cu 31% față de 2016, avansul fiind generat de achiziția clădirii de birouri ART Business Center din București, pe care a plătit peste 30 de milioane de euro. Achiziția a contribuit, de asemenea, la creșterea activelor nete de la 28,2 milioane de euro în 2016 la 38,4 milioane de euro anul trecut.

Printr-o nouă companie, Premier Assets SRL, Hili Properties va dezvolta proprietăți pentru McDonald’s și intenționează să construiască în România câte două restaurante noi pe an, în următorii trei ani. Pentru aceste proiecte a fost alocată o investiție totală de 10 milioane de euro.

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.