Ce provocare le-a lansat Jeff Bezos rivalilor Amazon

NewMoney 12/04/2019 | 10:50 Ştiri
Ce provocare le-a lansat Jeff Bezos rivalilor Amazon

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, i-a provocat joi pe retailerii rivali să majoreze salariile minime la 16 dolari pe oră, transmite Reuters.

„Astăzi îi provoc pe principalii competitori (ştiţi care sunteţi) să oferiţi beneficiile pe care le acordăm noi angajaţilor şi salariul nostru minim de 15 dolari pe oră”, a scris miliardarul într-o scrisoare către acţionari.

„Faceţi-o! Mai bine, mergeţi la 16 dolari şi întoarceţi-ne provocarea”, a scris Bezos.

În noiembrie 2018, Amazon a mărit salariul minim al angajaţilor din Statele Unite la 15 dolari pe lună, cedând criticilor referitoare la salariile mici şi condiţiile proaste de muncă.

Majorarea de salarii de la Amazon a avut loc într-o perioadă în care şomajul din Statele Unite era aproape de cel mai redus nivel din ultimele două decenii, iar retailerii şi firmele de transport de mărfuri concurau pentru sute de mii de angajaţi, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bezos a afirmat în scrisoarea sa că de creşterea salarială au beneficiat peste 250.000 de angajaţi ai Amazon şi peste 100.000 de angajaţi sezonieri care au lucrat în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.


Sursă: News.ro

Foto: Guliver/Getty Images