Ce promisiuni din programul de guvernare, care trebuiau aplicate din 2018, au fost aruncate la coș

Florel Manu 19/10/2017 | 11:53 Ştiri
Ce promisiuni din programul de guvernare, care trebuiau aplicate din 2018, au fost aruncate la coș

După ce în vară, tânărul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, încerca marea cu degetul și anunța naționalizarea Pilonului II de pensii, acum recunoaște că o nouă serie de promisiuni din programul de guvernare, care urmau să intre în vigoare de anul viitor, nu mai sunt de actualiate. 

Cât despe Pilonul II, soarta lui încă se mai discută și se ia în calcul ca el să devină facultativ, chiar dacă guvernanții au promis că nu se mai ating de el.

Dar să trecem la ce îl arde pe românul care credea că anul viitor va avea mai mulți bani în buzunar. Astfel, ministrul Finanțelor, Ionuț Misa, a recunoscut  că impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va mai fi aplicat în 2018. Mai precis, salariații care câştigă mai puțin de 2.000 de lei lunar vor plăti şi anul viitor impozitul de 16%, deşi programul de guvernare prevedea eliminarea acestuia.

Și asta nu este singura ispravă a Executivului. Inclusiv pensionarii vor fi arși la portofel. Majorarea pensiilor din 2018 va fi și ea amânată pentru 2019. Chiar dacă părea că decidenții au uitat, taxa de solidaritate redevine realitate. De anul viitor, va fi introdusă taxa de 2% din salariul angajatului care va fi plătită de angajator, a mai consfirmat Mișa în cadrul unei emisiuni televizate. Argumentul pentru introducerea taxei a fost că aceasta este prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică atât  în sistemul de stat, cât şi în mediul privat.

Însă românii trebuie să rămână optimiști. Vestea bună este că impozitul va scădea de la 16 la 10% pentru toate veniturile. Întrebarea este câte alte taxe vor mai crește?

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.