Ce pretenții au chiriașii când aleg o locuință

Gabriel Bucur 12/06/2017 | 15:52 Ştiri
Ce pretenții au chiriașii când aleg o locuință

Dacă anul trecut cei care doreau să închirieze o locuință țineau cont în special de bugetul pe care îl au la dispoziție, în 2017 un criteriu hotărâtor este dat de finisaje și mobilier.

Anul acesta, tendința este ca pentru proprietățile de mari dimensiuni (cu cel puțin trei camere) chiriașii să aducă propriul mobilier, spre deosebire de trendul de anul trecut. Totuși, în cazul locuințelor mici (garsoniere sau două camere), chiriașii preferă să le găsească mobilate și utilate complet, anunță specialiștii din cadrul grupului de firme imobiliare Nordis.

De asemenea, 70% din chiriașii care aleg locuințele mici preferă mobilierul și finisajele în nuanțe deschise, calde, în timp ce, pentru apartamentele mari, chiriașii țin cont de amplasament și calitatea finisajelor, iar existența unui loc de parcare este o condiție esențială pentru 80% din cei interesați să închirieze astfel de locuințe, precizează specialiștii Nordis.

În categoria de locuințe premium, cel mai mare succes îl înregistrează proprietățile personalizate cu obiecte de decor, finisaje moderne, terase generoase, cu priveliște, pază permanentă, care sunt situate într-un ansamblu rezidențial cu piscină, grădină interioară, saună ori sală de fitness.

Tot mai mulți chiriași au în topul priorităților locul de parcare, iar mai mult de 80% din chiriașii care sunt dispuși să plătească lunar o chirie de peste 1.000 euro/lună au nevoie de cel puțin un loc de parcare. De asemenea, o priveliște obturată, precum și vecinătatea clădirilor în construcție scad mult atractivitatea unei proprietăți.

Aproximativ 50% din chiriașii străini sunt interesați de securitatea imobilului. Agenții de pază, precum și camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar, în unele situații, o condiție esențială.

Grupul Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare, peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului, din Piața Victoriei, în sud, și până la strada Erou Iancu Nicolae, adică zonele Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

 


FOTO: Nordis

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.