Ce mai poți cumpăra la Bursă. Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri online se gândește să se împrumute pe piața de capital

Alexandra Pele 16/08/2018 | 11:42 Financiar
Ce mai poți cumpăra la Bursă. Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri online se gândește să se împrumute pe piața de capital

Dacă ofertele publice par a întâmpina difi­cultăți, companiile nu au (încă) pro­ble­me în strângerea de bani prin emisiuni de obligațiuni.

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

Boardul Elefant Online, compania care ope­rează elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, a aprobat lansarea unei oferte de obligațiuni în valoare de un milion de euro. Cupoanele vor fi lansate cel mai probabil pe piața secundară a Bursei de Valori București (BVB), AeRO, și vor fi disponibile unui nu­măr restrâns de investitori, în cadrul unui plasament privat.

Elefant este primul retailer care se aven­­turează pe bursă pentru atragerea de finanțare, listarea obligațiunilor fiind mai mult un exercițiu de testare a apetitului investitorilor, în contextul în care magazinul online a reușit să atragă în acționariat nume mari din lumea fondurilor de inves­tiții. Cu afaceri de 28,6 milioane de euro anul trecut, Elefant are în spate fondurile Catalyst și Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.