Ce loc ocupă România în topul mondial al fericirii, World Happiness Report

Elena Marinescu 05/01/2023 | 19:20 Fapt Divers
Ce loc ocupă România în topul mondial al fericirii, World Happiness Report

Finlandezii rămân cei mai fericiți oameni din lume și în 2022, iar România a urcat 18 locuri în clasamentul fericirii realizat în fiecare an de World Happiness Report care a ținut cont în evaluare de fericire, bunăvoință și încredere în timpul COVID-19 și după pandemie.

În topul care arată calitatea vieții, țara noastră este văzută peste Spania, Italia, Croația sau Turcia. Astfel, România a urcat 18 locuri în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022 și a ajuns pe poziția 28.

Pe primul loc, adică țara cu cei mai fericiți oameni din lume se menține Finlanda. Imediat urmează Danemarca. Pe locul trei în clasamentul World Happiness Report este Islanda, care a luat locul Elveției, acum situată pe locul patru. Olanda este pe locul 5 în lume la fericire.

Potrivit clasamentului, mai puțin fericiți decât românii sunt spaniolii pe care World Happiness Report îi vede pe locul 29. Italienii ocupă locul 31, sârbii sunt pe poziția 43, iar croații se regăsesc în clasament pe locul 47. Vecinii noștri bulgari sunt abia pe locul 85, iar Turcia este spre coada clasamentului, pe 112.

Pe ultimele locuri se află: Botswana (142), Rwanda (143), Zimbabwe (144), Liban (145) și Afganistan (146). Calitatea vieții oamenilor din fiecare țară a fost evaluată în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, generozitate, sprijin social, libertate pentru a face alegeri pentru sine și percepția asupra corupției din fiecare țară.