Ce lanț românesc de restaurante fast food a fost cumpărat de un fond de investiții din Turcia

Cristina Dobreanu 27/02/2017 | 16:14 Ştiri
Ce lanț românesc de restaurante fast food a fost cumpărat de un fond de investiții din Turcia

Antreprenoul Andrei Iușut, care a pus bazele rețelei de restaurante Divan, a vândut businessul către un fond de investiții turcesc, tranzacția incluzând două restaurante Divan, trei locații sub brandul Divan Express și restaurantele grecești Meze Taverna și Kuzina. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Iușut a pus bazele acestui business în urmă cu opt ani alături de familia sa.

„După opt ani în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză și să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca pe viitor să decid să intru și în alte zone pe lângă cele HoReCa, dar voi rămâne cu siguranță în zona de servicii. Grupul Divan a reprezentat pentru mine începutul vieții de antreprenor, care a devenit acum ceea ce aș putea numi începutul unei corporații. Cu siguranță, voi începe un nou capitol al carierei mele tot ca antreprenor, dar momentan explorez mai multe nișe”, a declarat Andrei Iușut pentru NewMoney.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.