Ştiri

Ce implică parteneriatul realizat de Petrom și Ford

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, și Ford România, filială a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic, anunță cele două companii.

Principalele aspecte ale cooperării dintre cele două branduri, definite în memorandum, pornesc de la acțiuni comerciale comune, precum alimentarea cu carburanţi Petrom a autovehiculelor produse la fabrica Ford din Craiova, şi continuă cu analiza nevoilor de mobilitate ale tinerelor familii din România, printr-un studiu de piaţă dedicate, se arată în comunicatul emis de Petrom și Ford.

Primul demers în cadrul parteneriatului OMV Petrom – Ford România vizează alimentarea cu carburanți Petrom produși în România a noilor autoturisme Ford EcoSport, model care a cărui producţie a fost lansată oficial pe 12 octombrie, la fabrica Ford din Craiova. În incinta fabricii de la Craiova, va funcționa o stație de alimentare cu carburanți Petrom, destinată liniei de producție.

O altă direcţie de cooperare vizează implicarea în iniţiative comune pentru dezvoltarea învăţământului profesional. O primă activitate comună a avut deja loc, prin participarea inginerilor de la Ford la sesiunea dedicată mecanicilor din Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei.

„Prin parteneriate strategice, cum este cel cu Ford România, avem un contact direct cu industria auto, foarte importantă pentru noi în calitate de producători de carburanţi”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, companie ce investește, potrivit reprezentanților săi, circa un milliard de euro pe an și contribuie la bugetul de stat cu circa două miliarde de euro anual.

„De la preluarea fabricii, în 2008, Ford a investit peste 1 miliard de euro în operaţiunile de producţie din România, transformând Craiova într-un centru de producţie de prima clasă pentru vehicule şi motoare. (…) Parteneriatul cu OMV Petrom este unul din paşii strategici pe care i-am făcut, în contextul dezvoltării continue a Ford în Craiova şi în regiune”, a precizat John Oldham, președintele Ford România.

 

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Teilor Holding raportează un profit net de 22,4 milioane de lei în 2023

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR,…

12 minute ago

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

Adoptată pentru prima dată în anul 2017 în România, obligația de raportare pe fiecare țară…

14 minute ago

Meteo: Cum va fi vremea în luna mai

Meteorologii anunţă că, de 1 mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate…

17 minute ago

Sondaj INSCOP: Nicuşor Dan, pe primul loc în intențiile de vot

Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, se află pe primul loc în intenţiile de vot…

20 de minute ago

Acord istoric: Miniştrii Energiei din G7 au convenit închiderea centralelor pe cărbune

Miniştrii Energiei din ţările bogate din G7 au ajuns la un acord pentru a-şi închide…

14 ore ago

Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul NATO de la Washington. Ucraina, amânată de la aderare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a invitat  pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să asiste…

15 ore ago

Acest website folosește cookies