Ce condiții pune Consiliul Concurenței pentru ca gigantul francez Lactalis să poată prelua Covalact și Lactate Harghita

Gabriel Bucur 16/06/2017 | 17:24 Ştiri
Ce condiții pune Consiliul Concurenței pentru ca gigantul francez Lactalis să poată prelua Covalact și Lactate Harghita

Consiliul Concurenţei a anunțat că pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul francez Lactalis pentru ahiziția societăților Covalact SA și Lactate Harghita SA, cu scopul de a „elimina preocupările legate de concurenţă”.

Autoritatea de concurenţă a constatat că tranzacţia poate duce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional.

Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licenţierea mărcii de unt „La Dorna” pentru o anumită perioadă de timp către un terţ (societate comercială cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis), corelată cu schimbarea mărcii („re-branding”) de către terţ.

Ulterior acestei perioade, marca de unt „La Dorna”se va reîntoarce în portofoliul grupului Lactalis, care se va abţine de la folosirea respectivei mărci pentru unt, pentru o perioadă suficientă ca terţul să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă.

După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.