Ce complicații a suferit persoana din cauza căreia au fost oprite testele vaccinului AstraZeneca

NewMoney 18/09/2020 | 12:37 Ştiri
Ce complicații a suferit persoana din cauza căreia au fost oprite testele vaccinului AstraZeneca

O problemă neurologică apărută la unul dintre participanții la testele clinice pentru un vaccin contra COVID-19, organizate de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, ar fi dus la întreruperea acestora, scrie Digi24.

Potrivit unui document obținut de CNN, participantul, o femeie fără probleme de sănătate, în vârstă de 37 de ani, a suferit o inflamație a măduvei spinării în timpul testelor.

În documentul trimis către doctorii implicați în studiu se arată că femeia acuza dificultăți în a se deplasa, stare de moleșeală, dureri de mâini și alte simptome.

Aceste probleme ar fi apărut după a doua doză de vaccin. Femeia a primit un diagnostic de „mielită transversă” – o inflamație la nivelul măduvei coloanei vertebrale.

Testele au fost reluate

Totuși, testele au fost reluate după câteva zile, după ce o comisie independentă a evaluat riscurile și a decis că vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu universitatea Oxford nu este periculos.

Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate săptămâna trecută.

În faza 3 de testare, începută de câteva săptămâni, sunt implicaţi 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.