Ce cărți au citit românii în 2016

Cristina Dobreanu 31/01/2017 | 15:58 Ştiri
Ce cărți au citit românii în 2016

Volumul al treilea al trilogiei „Fluturi”, scrisă de Irina Binder, s-a situat în fruntea clasamentului general al vânzărilor de carte din 2016, realizat de elefant.ro.

Pe poziția a doua s-a situat volumul „Înainte să te cunosc”, scris de Jojo Moyes, iar pe poziția a treia „Fata din tren”, al autoarei Paula Hawkins.

În preferințele cititorilor români, pozițiile patru și cinci  sunt ocupate de Jojo Moyes cu „După ce te-am pierdut” și, respectiv, Markus Zusak cu „Hoțul de cărți”.

Printre primele zece titluri cele mai apreciate în 2016 s-au situat și „Spioana” de Paulo Coelho și clasicul „Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez.

Românii au fost totodată interesați și de nutriție, în topul autorilor români situându-se cărțile „ABC de nutriție”, scrisă de Mihaela Bilic, dar și „444 de fragmente memorabile” ale lui Neagu Djuvara și „Suge-o, Ramona!” de Andrei Ciobanu.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.