Ce carte de business recomandă Bill Gates tuturor în această perioadă

Ioana Ursu 04/06/2020 | 10:53 Fapt Divers
Ce carte de business recomandă Bill Gates tuturor în această perioadă

Printre recomandările de cărți, puține sunt cele ale cărților de antreprenoriat recomandate de Bill Gates, miliardar și co-fondator Microsoft.

,,De-a lungul experiențelor trecute, rareori se întâmplă să descopăr o carte care să pună detaliat în evidență modurile prin care poți fonda și conduce o organizație sau care să ofere sfaturi ce ar putea fi puse într-adevăr în practică”, a scris miliardarul pe blogul său, GatesNotes.

,,Dar există o carte de antreprenoriat nou apărută care, spre deosebire de cele mai multe cărți, merită citită”, a mai adăugat el. Titlul este ,,The Ride of a Lifetime”, scrisă de fostul director executiv al companiei Disney, Robert Iger. Gates a recomandat deja volumul, publicat anul trecut, unor prieteni și colegi de birou, printre care și Satya Nadella, actual director executiv al Microsoft.

Iger a preluat conducerea companiei în 2005 și s-a retras anul acesta. Bill Gates a afirmat despre acesta că ,,face o treaba excelență prin modurile în care îți prezintă ce înseamnă să fii CEO. Iger are capacitatea de a-ți oferi o perspectivă mai amplă asupra principiilor de funcționare ale unei companii media extinse, prezentându-și ideile prin care se concentrează asupra punctelor forțe ale companiei, în timp ce încearcă să le consolideze pe cele slabe”.

,,Chiar dacă lumea afacerilor nu te atrage în mod particular, cartea este interesantă și merită să investești timp în a o citi”, a afirmat Gates. ,,Cred că oricine ar aprecia această carte, fie că este vorba despre a te documenta mai mult în domeniul afacerilor sau pur și simplu dorești un timp de lectură plăcută despre o persoană modestă care a urcat pe scara corporativă până în punctul în care a ajuns să gestioneze cu succes una dintre cele mai mari companii ale lumii”.

Care este cartea preferată a lui Bill Gates

Deși miliardarul și-a exprimat aprecierea față de cartea lui Iger, afirmând că ,,este una dintre cele mai bune cărți citite de mine în ultimii ani”, nu este preferata lui. Cartea sa favorită din toate timpurile rămâne ,,The Business Adventures”, scrisă de John Brooks. ,,Atunci când cineva îmi cere recomandări de cărți de antreprenoriat, aceasta este cea pe care o recomand de cele mai multe ori”, a spus Gates.

,,Lumea afacerilor s-a schimbat deosebit de mult începând cu 1960, odată cu publicarea cărții, dar principiile de bază pentru a fonda o organizație stabilă au rămas aceleași”, a mai adăugat co-fondatorul Microsoft. ,,Perspectivele exemplificate în cărți rămân la fel de pertinente și în zilele noastre”.