Ce avere a strâns Joe Biden și cum arată CV-ul candidatului democrat la președinția SUA

NewMoney 02/11/2020 | 14:18 Fapt Divers
Ce avere a strâns Joe Biden și cum arată CV-ul candidatului democrat la președinția SUA

Pe 3 noiembrie au loc alegerile generale americane, în care vor fi aleși toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților, o parte dintre senatori și președintele Statelor Unite. Lupta pentru Casa Albă va fi tranșată între Donald Trump, actualul președinte, susținut de republicani și Joe Biden, fost vicepreședinte, susținut de democrați.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este fără doar și poate o figură controversată. Cunoscut mai întâi ca om de afaceri, Trump a devenit în 2016 cel mai puternic om de pe planetă. Care este însă povestea lui Joe Biden?

Joe Biden a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost ales al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite, în mandatul lui Barack Obama (2009-2017). Însă carierea politică a lui Biden se întinde pe multe decenii.

În 1973, Joe Biden devenea, la 30 de ani, cel mai tânăr sentator din SUA, vârsta minimă pentru a deveni un senator american. După o tragedie în care soția sa, Neilia Hunter a murit într-un accident rutier alături de fiica lor de 13 ani, Joe Biden s-a recăsătorit, în 1977, cu profesoara Jill Jacobs, cu care este și în prezent.

Ce avere are Joe Biden

Publicația americană Forbes estimează că, în iulie 2019, cei doi soți acumulaseră o avere de 9 milioane de dolari. O parte din aceste câștiguri substanțiale provine din salariul de sentator al lui Biden. În perioada 2009-2017 a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an.

Însă, politicianul în vârstă de 77 de ani și-a majorat considerabil averea după mandatul de vicepreședinte al SUA. Împreună cu soția sa, a obținut peste 15 milioane de dolari din cărțile pe care le-a scris.

„Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008) au fost volumele semnate de Joe Biden care, în cele din urmă s-au bucurat de un real succes. La acestea s-a adăugat și Turneul său de Carte din SUA, care i-a adus 1,8 milioane de dolari, mai scrie Forbes.