Ce afacere de un milion de euro a deschis un antreprenor în localitatea în care se filmează Las Fierbinți

Florel Manu 29/10/2018 | 11:10 Oameni
Ce afacere de un milion de euro a deschis un antreprenor în localitatea în care se filmează Las Fierbinți

O vorbă veche bătrânească spune că românul poate să scoată bani și din pia­tră seacă. Dar depinde și ce faci cu ea. Antreprenorul Mircea Holmanu a pa­riat totul pe pavaje, chiar dacă uneori i-a mai fugit pământul de sub pi­cioare.

Acest articol a apărut în numărul 51 (22 octombrie – 4 noiembrie) al revistei NewMoney

Odată ce intri în micul orășel ialomițean Fierbinți-Târg e greu să realizezi că ai ajuns pe „platoul de filmare“ al serialului tv Las Fierbinți. Străzile principale sunt asfaltate, iar un drum de piatră și nisip de la capătul localității te duce până în curtea unei fabrici de pavaje. Pe margi­nea drumului vezi mici magazine sau cârciumi care te duc cu gândul că Fier­bințiul – locul unde se produc pavaje de aproximativ un milion de euro pe an – este o localitate înstărită. În realitate, însă, scenariul din Las Fierbinți este jucat zilnic și în viața reală.

Mircea Holmanu, director general și creierul afacerii cu pavaje HDM Stone, se declară dezamăgit de faptul că trebuie să caute forță de muncă la câteva zeci de kilometri în jurul fabricii. „Am avut o cifră de afaceri de circa un milion de euro, iar capacitatea noastră anulă este de 3,5 milioane de euro“, subliniază acesta potențialul fabricii sale, dacă ar lucra la întreaga capacitate. Mai mult, apreciază el, piață există pentru cel puțin 25 de ani. Iar românii au început să înlocuiască treptat betonul sau asfaltul din curți cu pavaje de diferite modele.

FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

 

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.