Ce a ajuns să fabrice o uzină Tesla din Statele Unite după ce construcția de mașini a fost oprită

Andrei Dumitru 31/03/2020 | 12:06 Ştiri
Ce a ajuns să fabrice o uzină Tesla din Statele Unite după ce construcția de mașini a fost oprită

Tesla își va redeschide fabrica din Buffalo, New York și o va folosi pentru producerea de ventilatoare necesare pentru tratarea pacienților critici cu COVID-19, a declarat miercuri Elon Musk.

Fabricile din Tesla, Fremont, California și Buffalo, New York au fost închise integral sau parțial din cauza măsurilor de auto-izolare luate de autoritățile locale pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Giga New York se va redeschide pentru producția de ventilatoare cât mai curând posibil uman. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a ajuta cetățenii din New York”, a spus Elon Musk pe Twitter.

Tesla, parteneriat cu o firmă specializată în ventilatoare

Tesla a lucrat recent cu Medtronic, o companie care produce ventilatoare, pentru a începe să producă unul dintre dispozitivele lor, a declarat CEO-ul Medtronic, Omar Ishrak, într-un interviu acordat CNBC.

Musk a spus anterior că producerea de ventilatoare la fabricile sale este posibilă, dar că poate dura ceva timp. Afirmațiile sale au fost inițial întâmpinate cu scepticism de unii experți, dar CEO-ul Medtronic a spus că Tesla este „pe drum” pentru a începe producția de ventilatoare. El a mai spus că Medtronic caută să se asocieze și cu alte companii pentru a produce ventilatoare și la instalațiile lor. În weekend, FDA a relaxat regulile privind fabricarea ventilatoarelor, făcând astfel viața mai ușoară companiilor din alte sectoare, cum ar fi Tesla.

De asemenea, Tesla a achiziționat 1.255 de ventilatoare din China și le-a livrat în orașul Los Angeles.

Ventilatoarele sunt extrem de importante, deoarece sunt utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19 (boala cauzată de coronavirus). O estimare a Societății de Medicină pentru Îngrijire Critică a spus că este posibil ca 960.000 de persoane să fie nevoite să fie puse pe ventilatoare din cauza focarului, iar Statele Unite au doar aproximativ 200.000 dintre ele. În mod special, în interviul său, Ishrak a estimat acest număr mult mai mic de doar 60.000.