Câți bani trebuie să investești dacă vrei să faci o brutărie

NewMoney 21/07/2020 | 12:22 Fapt Divers
Câți bani trebuie să investești dacă vrei să faci o brutărie

Deschiderea unei brutării poate fi o idee de afacere profitabilă, întrucât statisticile arată că România este una din țările fruntașe în UE în ceea ce privește consumul de pâine, cu un consum lunar de aproximativ 8 kg pe cap de locuitor. Fie că alegeți să vă deschideți o afacere de tip brutărie tradițională, fie că alegeți una de tip brutărie artizanală, gama de echipamente prezentată vă permite acest lucru.

Pentru buna desfășurare a activității e nevoie de un spațiu de minim 80 mp, racordat la utilități (apă, canalizare, curent electric și gaze). Locul în care este amplasată afacerea este important doar pentru mini-brutăriile care își propun să vândă produsele direct consumatorilor finali. Diferența față de covrigării este că aceste mini-brutării pot avea vânzări bune chiar dacă nu au un amplasament ultracentral, ci sunt localizate în anumite centre comerciale de cartier. În cazul brutăriilor care aleg să vândă marfa unor magazine, amplasamentul brutăriei nu are nicio importanță.

Nu uitați faptul că singura promovare de care o brutărie are nevoie este cea reprezentată de calitatea produselor. O pâine proaspătă și sănătoasă se cunoaște după gust, consistență și miros. Oferiți calitate la prețuri corecte și veți descoperi o afacere care va înregistra profit pe o perioadă de timp îndelungată.

Echipamente necesare pentru o brutărie

  • CUPTOR ROTATIV: Sistem de ardere pe gaz, Înveliș exterior din oțel inoxidabil, platformă rotativa, capacitate de încălzire 32.000 Kcal, sistem de abur tip cascadă, nivel de căldură maxim 350 ° C.
  • CABINETUL DE FERMENTARE: Unitatea de Climatizare, umiditate:% 60 RH /% 95 RH, temperatură de încălzire: +20 ºC / + 50 ºC, putere electrică: 6,5 Kw, 380 V, 50 Hz, capacitate 2 cărucioare.
  • MIXER SPIRALAT: Capacitate 80 kg de aluat, sistem de cupe fixe, timpul de amestecare este mai scurt decât la mașinile tradiționale de malaxare a aluatului.
  • DIVIZOR VOLUMETRIC DE ALUAT: Capacitate de tăiere a aluatului de la 150 gr la 600 gr, diametrul pistonului 110 mm, rezervor de capacitate de 60 kg, decuparea aluatului se face cu sistem de vid (tambur de tăiere și piston de aspirație).
  • MODELATOR DE ALUAT: Capacitate de laminare de la 150 gr la 900 gr, capacitate 2000 buc pe oră.
  • DOSPITOR INTERMEDIAR: Dospitorul are 154 cupe, dimensiunile fiecărei cupe sunt de 16×16 cm, fiecare linie are 7 cupe, în total sunt 22 de linii și 1 piesă suplimentară pentru piesele de schimb.
  • MODELARE : Se folosesc 4 piese non-adezive, certificate pentru procesarea produselor alimentare
  • CERNATOR FĂINĂ: aerarea făinii, depărtarea impurităților. Aerarea făinii are ca rezultat favorizarea reacțiilor de oxidare, ”albirea făinii” și obținerea unui produs finit cu un miez mai deschis la culoare.

Exemplul de mai sus este calibrat pe programul StartUp Nation, deci  este nevoie de o finanțare de cel puțin 200.000 de euro. Află cum poți deschide o brutărie prin StartUp Nation AICI.