Câți bani plătește Apple artiștilor pentru redarea melodiilor în platforma Apple Music

Andrei Dumitru 20/04/2021 | 11:22 Fapt Divers
Câți bani plătește Apple artiștilor pentru redarea melodiilor în platforma Apple Music

Într-o scrisoare deschisă trimisă artiștilor, Apple a descris pentru prima dată modul în care sunt plătiți artiștii prezenți pe platforma Apple Music.

Scrisoarea Apple vine ca răspuns la cel publicat de Spotify în urmă cu câteva săptămâni, în care a explicat modul în care serviciul său îi recompensează pe artiști. Compania susține, de asemenea, că vrea să mențină în continuare un nivel de transparență sănătoas între Apple Music și artiști.

Nu în ultimul rând Apple speră să atragă mai mulți artiști pentru a investi din ce în ce mai mult în conținut exclusiv pe serviciul de streaming.

Câți bani primesc artiștii pe Apple Music

Un cent (0,01 USD) primește fiecare artist pentru fiecare redare de pe Apple Music. Cu toate acestea, nu toți acești bani se îndreaptă către artistul însuși, întrucât există intermediari: casa de discuri, editori, agenți de publicitate etc.

Însă, dacă facem o comparație cu ratele Spotify, observăm că ratele Apple Music sunt aproape duble, întrucât Spotify plătește între o treime și jumătate de cent pentru fiecare redare. Cu toate acestea, Spotify generează încă venituri mai mari datorită bazei mari de utilizatori pe care o are.