Câți bani ia un arbitru FIFA pentru a oficializa un meci din Liga Campionilor

Andrei Dumitru 22/03/2021 | 11:24 Fapt Divers
Câți bani ia un arbitru FIFA pentru a oficializa un meci din Liga Campionilor

Liga Campionilor este cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Premiile primite de cluburi sunt pe măsură, însă ce venituri au arbitrii care oficiază meciurile?

Arbitrii din Europa sunt împărțiți în patru categorie, în funcție dde performanțe. Cei din categoria Elite câștigă cel mai bine, urmați de cei din First, Second și Third Category.

Câți bani câștigă un arbitru în Liga Campionilor

Arbitrii din categoria Elite au un barem între 6.000 şi 9.200 de euro pe meci în Liga Campionilor, în timp ce tuşierii câştigă 2.700. Cei mai puţini bani îi primesc cei care se află în categoria a treia, care încasează câte 900 de euro pentru fiecare partidă din Champions League.

  • categoria Elite (Elite Category) – între 6.000 şi 9.200 de euro
  • categoria 1 (First Category) – 2.700 de euro
  • categoria 2 (Second Category) – 1.800 de euro
  • categoria 3 (Third Category) – 900 de euro

Arbitri români din categoria Elite

Ovidiu Haţegan face parte din categoria Elite din 2015 şi este cel mai experimentat arbitru român în activitate. În 2020, arădeanul a fost la centru în patru meciuri, ceea ce i-a adus în conturi suma de 36.800 de euro.

Fiind unul dintre arbitrii de top, Ovidiu Haţegan s-a aflat printre cei care au putut să încaseze suma maximă din baremul UEFA pentru Elite Category.

Istvan Kovacs a fost al doilea român care a bifat meciuri în actualul sezon din grupele Ligii Campionilor. Arbitrul de 35 de ani a fost delegat la două partide, iar la finalul anului trecut a fost promovat în categoria Elite. Astfel, făcând parte din categoria 1, Istvan Kovacs a încasat 5.400 de euro pentru prestaţiile din Champions League.

FOTO: Mediafax