Câți bani au fost plătiți pentru cei mai scumpi cai din istorie

NewMoney 28/07/2020 | 12:13 Fapt Divers
Câți bani au fost plătiți pentru cei mai scumpi cai din istorie

După cum știe toată lumea, dacă doriți să ajungeți în vârf în echitație, aveți nevoie de un cal bun – numai că un asemenea exemplar poate ajunge să coste o avere. Unii costă mai mult decât alții – dar un preț exorbitant nu înseamnă neapărat o garanție a succesului.

Iată o listă cu cei mai scumpi cai din istorie.

1. Cel mai scump cal de povară

Căpitanul Jim este listat în Cartea Recorduilor drept cel mai scump cal de povară vândut vreodată. Armăsarul belgian, în vârstă de doi ani, s-a vândut cu 112.500 de dolari în 2003. Prețul său (comparativ) ridicat s-a datorat genealogiei sale impecabile.

2. Cel mai scump cal de curse

Fugaichi Pegasus deține în prezent titlul de cel mai scump cal din istorie. Acesta a fost vândut în anul 2000 pentru suma de 70 de milioane de dolari. Calul a avut o carieră de curse extrem de reușită, obținând câștiguri de 1.994.400 de dolari și câștigând Derby-ul din Kentucky în 2000.

3. Cel mai scump cal de dresaj

Uimitorul armăsar negru olandez Warmblood Totilas s-a vândut cu o valoare estimată de 11 milioane de euro. „Toto” și Edward Gal au făcut senzație la Jocurile Ecvestre Mondiale din 2010, câștigând trei medalii de aur.

4. Cel mai scump cal de sărituri

Jan Tops, antrenor al echipei de sărituri din Qatar, a plătit un preț record atunci când l-a cumpărat pe Palloubet d’Halong, în vârstă de 10 ani de la jocheul elvețian Janika Sprunger. Calul talentat a ajuns pe locul doi în Marele Premiu la CHIO Aachen în 2013 și a schimbat mâinile pentru 15,2 milioane de dolari. După ce i s-a făcut o ofertă pe care nu a putut să o refuze, Sprunger a spus cu tristețe: „Am mulți cai buni, de asemenea, cai mai tineri, de la care am așteptări mari, dar nu există nicio șansă să mai vreodată un al doilea Palloubet”.

5. Cel mai scump eșec

Un descendent al legendarului Northern Dancer, de la The Green Monkey existau așteptări mari – așa cum se reflectă în cele 16 milioane de dolari. Cu toate acestea, The Green Monkey a alergat doar de trei ori înainte de a fi pensionat, iar cea mai mare poziție obținută a fost un loc trei. Acum, locuiește în Florida, deservind iepe pentru 5.000 de dolari pe montă.