Câți bani a primit Michael Jordan inițial pentru imperiul Nike Air Jordan. A recunoscut că nici nu voia să se afișeze cu acei adidași

NewMoney 26/05/2020 | 11:48 Fapt Divers
Câți bani a primit Michael Jordan inițial pentru imperiul Nike Air Jordan. A recunoscut că nici nu voia să se afișeze cu acei adidași

David Falk, fostul agent al lui MJ, a dezvăluit detalii despre prima întâlnire a lui Michael Jordan cu Nike și fața sa de poker.

Întâlnirea a fost povestită pe scurt și în documentarul The Last Dance (ultimul dans), însă David Falk a povestit mai detaliat întânirea care avea să pună bazele uneia dintre cele mai profitabile afaceri din industria articolelor sportive.

Conceput în 1984, marca Air Jordan, ar fi făcut 3,1 miliarde de dolari pentru companie anul trecut. În timp ce Michael Jordan are acum o relație pe viață cu Nike, acesta a fost reticent să semneze cu marca și a vrut să opteze pentru Adidas. Părinții săi l-au convins să se întâlnească cu echipa Nike, unde agentul său David Falk i-a convins să îi ofere lui Jordan propria linie de articole sportive.

În timpul unui podcast, David Falk a dezvăluit detalii despre prima întâlnire a lui Michael Jordan cu Nike. Falk îi spusese lui Jordan că vor vizita mai multe companii pentru a vedea ofertele.

Michael Jordan nu voia să vorbească cu Nike

Jordan i-a spus lui Falk că a avut un sezon lung, a jucat și la Jocurile Olimpice și nu dorește să se vadă cu Nike. Cu toate acestea, Falk a discutat cu mama lui Jordan, Deloris, care i-a promis că Jordan va ajunge la întâlnire

Când au ajuns la birou, lucrurile aparent nu au început fără probleme. Falk și-a amintit videoclipul realizat de Nike despre cele mai importante momente ale lui Michael Jordan, care nu a funcționat, un director care „transpira din abundență” și un alt director care a intârziat. În cele din urmă, Nike a reușit să ruleze videoclipul, apo i-au arătat toate produsele pregătite pentru linia sa. Pe perioada prezentării, Jordan nu a „schițat un zâmbet” și arăta de parcă ar fi fost supărat și avea de gând să-l concedieze pe Falk după întâlnire.

Câți bani a primit Michael Jordan

Nike chiar i-a dus la cină, unde Jordan abia a spus un cuvânt. Cu toate acestea, după cină, Jordan a dezvăluit că a simțit că oferta Nike este „uimitoare” și nu voia să plece nicăieri în altă parte. Falk a dezvăluit că și-a dat seama că începătorul în vârstă de 21 de ani în fața lui era într-adevăr inteligent și nu a „dezvăluit o singură emoție” în timp ce Nike îi arăta propria linie.

El a dezvăluit chiar cum a apărut numele „Air Jordan” pe loc, întrucât el a fost cel care a sugerat ideea. Nike spera să vândă produse Air Jordan de 3 milioane de dolari, dar marca a sfârșit încasând 126 milioane de dolari în acel an. Jordan a câștigat 500.000 de dolari din acordul inițial de cinci ani cu Nike. În prezent, legenda NBA, în vârstă de 57 de ani, face aproximativ 130 de milioane de dolari pe an din parteneriatul cu Nike.