Câți bani a făcut compania care a transportat peste 60% din totalul vehiculelor produse de Dacia și Ford în România

NewMoney 05/06/2018 | 13:41 Ştiri
Câți bani a făcut compania care a transportat peste 60% din totalul vehiculelor produse de Dacia și Ford în România

GEFCO România a raportat o cifră de afaceri de 68,1 milioane de euro pentru anul 2017, în creștere cu 14% față de 2016, consolidându-și astfel poziția pe piață printre cei mai importanți furnizori de logistică din țară.

Cu o prezență de peste 13 ani pe piața românească și fiind unul dintre cei mai mari jucători din industria logistică, GEFCO România a operat în ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse în România.

„Pentru noi, anul 2017 a fost un an în care am continuat parcursul ascendent, un an în care am depus mult efort și concentrare, pentru a oferi clienților noștri soluții și oferte comerciale noi, elaborate cu ajutorul înțelegerii aprofundate a industriei, pe care o deținem, în scopul de a răspunde cât mai bine nevoilor acestora. De asemenea, ne-am proiectat strategia de investiții la nivel regional, astfel încât să ne putem deservi cât mai bine la scară regională clienții internaționali”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.

Pe parcursul anului 2017, activitățile din sectorul logisticii vehiculelor finite (FVL), competența de bază a GEFCO România, au generat 51% din cifra de afaceri a subsidiarei din România. Sectorul logisticii vehiculelor finite deservește producătorii, precum și importatorii și distribuitorii de autovehicule, oferind o gamă largă de soluții, de la scheme simple de transport (soluții de transport feroviar, rutier și maritim), până la soluții multimodale complexe și optimizate. Compania a transportat în total 120.900 de vehicule pe calea ferată și 99.860 de vehicule prin soluții de transport rutier, pe parcursul anului 2017.

Transportul rutier a înregistrat o evoluție foarte bună în 2017, generând in jur de 42% din veniturile companiei. Însă activitățile de transport feroviar, aerian și maritim, alături de serviciile de depozitare și serviciile vamale, au obținut, de asemenea, rezultate bune și au contribuit la creșterea cifrei de afaceri totală a subsidiarei din România.

Cu o acoperire națională dată de cele 6 puncte logistice strategice (București, Joița, Arad, Craiova, Mioveni și Constanța) și cu ajutorul celor peste 1.300 de parteneri de încredere din sectorul transportului rutier, GEFCO România a continuat să-și diversifice portofoliul de clienți. În continuarea dezvoltării sale constante din ultimii ani, 2017 a adus pentru GEFCO România o creștere de 17% a numărului total de clienți față de anul precedent, acesta ajungând în prezent la un total de 350 de clienți.


Foto: Mediafax