Câți bani a făcut Apple în timpul pandemiei de coronavirus

NewMoney 06/05/2020 | 11:33 Ştiri
Câți bani a făcut Apple în timpul pandemiei de coronavirus

Apple a raportat că veniturile din trimestrul doi au crescut cu doar 1 la sută, ceea ce reflectă modul în care coronavirusul a afectat activitatea companiei, de la producție la cererea consumatorilor.

Apple a declarat că veniturile din al doilea trimestru au fost de 58,3 miliarde de dolari. Veniturile iPhone au fost de 29 de miliarde de dolari, în scădere cu 31 de miliarde de dolari față de perioada similară de acum un an. Profiturile au scăzut cu 2,7 la sută, până la 11,3 miliarde de dolari.

„În ciuda impactului global fără precedent al Covid-19, suntem mândri să raportăm că Apple a crescut pe trimestru”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Acțiunile Apple au scăzut cu 2% după publicarea datelor financiare

Cook a pictat o imagine optimistă în privința capacității companiei de a pompa noi produse în ciuda virusului, prezentând lansarea de iPad-uri actualizate, MacBook Air și iPhone SE și a spus că producția companiei a revenit la niveluri tipice până la sfârșitul lunii februarie.

Dar acea perspectivă optimistă spunea doar jumătate din poveste. Cook nu a spus dacă iPhone-ul său emblematic, inițial preconizat să lanseze în această toamnă, va fi la timp sau dacă va include 5G, tehnologia wireless de nouă generație pe care concurenții au implementat-o ​​deja.

Apple a fost expusă ravagiilor coronavirusului mai devreme decât unii dintre colegii săi din industria tehnologică, precum Google, Facebook și Microsoft. Virusul a întrerupt rețelele vaste și sinuoase ale Apple de furnizori și producători din China și și-a închis magazinele acolo.

Pe 17 februarie, Apple a avertizat investitorii că nu va reuși să-și îndeplinească estimările privind veniturile pentru trimestrul doi, în mare parte din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare și a unei scăderi a cererii în China, din cauza coronavirusului.

Apple, nevoită să-și închidă magazinele

Anunțul nu a îngrijorat profund investitorii, dar lucrurile s-au agravat progresiv, deoarece coronavirusul s-a răspândit în întreaga lume și cu o mortalitate inegalabilă în Statele Unite, piața de bază a Apple. Pe 13 martie, Apple a spus că își va închide sutele de magazine de retail din SUA timp de două săptămâni. Asta a fost acum șapte săptămâni și nu se știe când vor redeschide toate.

Joia trecută, analiștii de pe Wall Street se așteptau, în medie, ca Apple să aducă venituri de 54,54 miliarde de dolari în trimestrul din martie.

Vestea bună pentru investitorii Apple este că, deși vânzările de telefoane ar putea fi în scădere, nimic despre coronavirus nu a slăbit „strânsoarea” pe care Apple o are asupra clienților săi. Lansarea de către Apple a iPhone SE, care începe de la 400 de dolari, ar trebui să ajute compania să țină aproape clienții cu numerar în timpul uneia dintre cele mai grave crize economice din istorie.