Câți bani a făcut Amazon în primul trimestru a lui 2020

Andrei Dumitru 04/05/2020 | 13:34 Ştiri
Câți bani a făcut Amazon în primul trimestru a lui 2020

Amazon a raportat joi câștigurile primului trimestru, dezvăluind impactul pandemiei asupra afacerii. Acțiunile au scăzut cu aproximativ 5% după ce Amazon a ratat estimările privind profitul.

Cu toate acestea, Amazon atins așteptările privind veniturile.

  • Câștiguri pe acțiune (EPS): 5,01 USD
  • Venituri: 75,45 miliarde USD
  • Venituri Amazon Web Services (AWS): 10,22 miliarde USD
  • Profit: Aprox. 4 miliarde de dolari

Amazon își va cheltui profitul pentru combaterea COVID-19

Dincolo de rezultate, cea mai importantă știre din raportul Amazon a fost că intenționează să-și cheltuiască tot profitul din cel de-al doilea trimestru – aproximativ 4 miliarde de dolari – pentru a răspunde pandemiei coronavirusului. Aceasta mutare include sute de milioane de dolari pe care intenționează să-i cheltuiască pentru testele Covid-19 pentru lucrătorii săi și îmbunătățirea rețelei de livrare pentru a trimite pachete către clienți la timp.

„Dacă sunteți proprietar de acțiuni Amazon, poate doriți să ocupați un loc, pentru că gândim la scară mare”, a spus Amazon în comunicatul de presă. „În condiții normale, în următorul trimestru următor, ne-am aștepta să obținem aproximativ 4 miliarde de dolari în profit operațional. Dar acestea nu sunt circumstanțe normale. ”

Wall Street anticipase câștiguri pe acțiune de 6,25 USD la venituri de 73,61 miliarde USD, pe baza estimărilor Refinitiv. Se estimează că veniturile Amazon Web Services vor ajunge la 10,33 miliarde de dolari, pe baza estimărilor FactSet. Cu toate acestea, este dificil să compari câștigurile raportate cu estimările analiștilor pentru primul trimestru al Amazonului, deoarece pandemia coronavirus continuă să afecteze economiile globale și face ca impactul câștigurilor să fie greu de evaluat.

CFO-ul Amazon Olsavsky a declarat pentru Deirdre Bosa, de la CNBC, că se așteaptă să cheltuiască 1 miliard de dolari pentru testarea Covid-19 în întregul an 2020. Amazon a desemnat o echipă de cercetători, ingineri, specialiști în achiziții și manageri de programe pentru a lucra la construirea capacității de testare. Amazon a spus că echipa construiește un laborator și a început deja un test pilot al angajaților din prima linie.

„Nu suntem siguri cât de departe vom ajunge în intervalul de timp relevant, dar credem că merită încercat, și suntem pregătiți să împărtășim orice am învățat”, a declarat Amazon în comunicatul despre planurile sale de testare.

O parte din cei 4 miliarde de dolari vor finanța, de asemenea, salariile mărite pentru lucrători, echipamente de protecție personală (PPE), protocoale de curățare mai bune la instalații și „căi de proces mai puțin eficiente” care vor permite distanțarea socială.

AWS, la mare căutare

Aceasta a fost primul trimestru în care venitul AWS a fost de peste 10 miliarde de dolari. Mai multe organizații s-au bazat pe serviciile cloud oferite de Amazon în în timpul șederii la domiciliu pentru a face față pandemiei. AWS a ajutat NFL să-și transmită fluxul virtual săptămâna trecută, de exemplu.

Pentru al doilea trimestru, Amazon a spus că se așteaptă ca vânzările nete să se încadreze între 75 miliarde și 81 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de la an la an între 18% și 28%. Compania anticipează o serie de pierderi operaționale de 1,5 miliarde de dolari la un venit operațional de 1,5 miliarde de dolari, pe baza așteptărilor sale de a cheltui 4 miliarde de dolari pentru costurile legate de coronavirus. Aceasta se compară cu venitul său operațional de 3,1 miliarde de dolari în același trimestru al anului trecut.