Câți bani a cheltuit Netflix pentru ca Robert De Niro să pară mai tânăr în filmul Ther Irishman

Elena Marinescu 05/12/2019 | 11:05 Timp Liber
Câți bani a cheltuit Netflix pentru ca Robert De Niro să pară mai tânăr în filmul Ther Irishman

Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci joacă în filmul The Irishman, regizat de Martin Scorsese, o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial. Lungmetrajul a fost desemnat de The National Board of Review cel mai bun film al anului 2019.

Pentru acest rol impresionant, De Niro a beneficiat de un make up digital complex cu efecte vizuale speciale, pentru expresiile faciale de neuitat în interprerea personajului pe o perioadă de câteva decenii, care a degrevat o bună parte din bugetul alocat peliculei, în sumă totală de 159 de milioane de dolari. 

Povestea este relatată de personajul principal, veteranul de război Frank Sheeran (De Niro), un escroc și un asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX – mafiotul Russell Bufalino (Pesci) și sindicalistul Jimmy Hoffa (Al Pacino). 

Este o peliculă de 3 ore şi 29 de minute care prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcționare, rivalitățile și legăturile cu politica.

Frank Sheeran a devenit cunoscut după ce l-a omorât pe gangsterul american Joe Gallo, dar și din cauza apropierii sale cu Jimmy Hoffa, controversatul șef de sindicat american care îl folosea pe acesta pentru tot felul de ilegalități și chiar omoruri.

Al Pacino şi De Niro (Foto: Netflix)

Însă relația dintre cei doi se pare că nu a fost atât de bună având în vedere că în interviurile acordate lui Charles Brandt pentru cartea „I Heard You Paint Houses”, Sheeran a recunoscut că a fost cel care l-a ucis pe Haffa. 

Pe lângă relația cu mafia și cu Hoffa, Sheeran a mai fost implicat și în cazul asasinării președintelui John F. Kennedy. Acesta susținea că Jimmy Hoffa îl voia pe Kennedy mort din cauza investigațiilor pe care le făcea fratelui acestuia, Bobby, procurorul General al Statelor Unite, asupra lui, a legăturilor cu lumea mafiei și a ilegalităților pe care le făcea.

De aceea, Sheeran credea că tocmai mafia a stat în spatele uciderii președintelui, însă declara că nu a făcut parte din grupul care a acționat, ci doar că a transportat câteva arme care ar fi fost folosite în asasinarea lui Kennedy.