Cât a plătit Enterprise Investors pentru magazinele de jucării Noriel

Gabriel Bucur 26/01/2017 | 17:26 Ştiri
Cât a plătit Enterprise Investors pentru magazinele de jucării Noriel

Enterprise Investors a făcut public raportul cu privire la activitățile sale din 2016, iar printre investițiile importante apare și suma cu care Noriel Group a fost cumpărat de Polish Enterprise Fund VII (PEF VII), rămasă necunoscută, la acea dată.

Valoarea tranzacției, finalizată în luna iunie, a fost de 24 de milioane de euro. În aprilie, PEF VII a semnat un acord de cumpărare a tuturor acțiunilor Noriel Group, cel mai mare retailer din România specializat în jucării și jocuri.

Vânzătorii au fost familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, și Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital.

Potrivit acordului, Enterprise Investors a furnizat capital de creștere de două milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltării rețelei, iar planurile includ, printre altele, dublarea numărului de magazine.

„Intenţionăm să repetăm experienţa de succes a Profi Rom Food, cea mai mare reţea de supermarketuri din România, prin întărirea echipei de management cu experţi în domeniu și prin sprijinirea unei dezvoltări naţionale a reţelei de magazine Noriel, astfel încât să dublăm numărul de magazine în următorii ani”, se arată în raportul Enterprise Investors.

În noiembrie, PEF VII a anunţat semnarea unui acord de vânzare a tuturor acțiunilor Profi Rom Food, către Mid Europa Partners. La o valoare totală a acţiunilor vândute de 533 milioane euro, este cea mai mare tranzacţie realizată vreodată de un fond de private equity în Romania și cea mai mare tranzacţie în domeniul retailului din istoria ţării. Tranzacţia este condiţionată de obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţi și se va încheia în primul trimestru al anului 2017.

 


FOTO: Noriel

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.