Cât pământ arabil deține Bill Gates

NewMoney 21/01/2021 | 15:52 Fapt Divers
Cât pământ arabil deține Bill Gates

Cofondatorul Microsoft și soția sa, Melinda Gates, dețin aproape 100.000 de hectare de teren agricol, potrivit The Land Report, citat de Business Insider.

Bill Gates deține 242.000 de acri de teren agricol, echivalentul a 97.933 de hectare, în 18 state americane, fiind pe primul loc în topul fermierilor privați din Statele Unite, arată raportul. Gates are o avere estimată la 121 de miliarde de dolari, ceea ce îl face al patrulea miliardar al lumii.

Cele mai întinse proprietăți ale sale se află în Louisiana (69.071 de acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri ). În plus, miliardarul deține o cotă de 25.750 de acri de teren în partea de vest a Phoenix, Arizona, care este transformat în noi suburbii.

Terenurile sunt deținute fie direct, fie indirect prin Cascade Investment, firma cu sediul în marja Seattle pe care Bill Gates – al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 132 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg – a înființat-o pentru a gestionarea averii sale impresionante.

Bill Gates, susținător al agriculturii sustenabile

Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat în 2008 că acordă granturi de 306 milioane de dolari pentru a promova agricultura sustenabilă și cu profitabilitate ridicată în rândul micilor fermieri din Africa Subsahariană și Asia de Sud.

Fundația a investit mai departe în dezvoltarea ”super-culturilor” rezistente la schimbările climatice și a vacilor de lapte cu randament crescut.

Anul trecut, Fundația a anunțat înființarea organizației non-profit Gates Ag One, al cărei scop este continuarea acestor eforturi și ducerea lor mai departe.

William Henry Gates al III-lea s-a născut la data de 28 octombrie 1955, în Seattle, Comitatul King, Washington, SUA. El este cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondator (împreună cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. În timpul carierei sale la Microsoft, acesta a fost cel mai important deținător de acțiuni al companiei până în 2014.