Cât crede Bill Gates, fondatorul Microsoft, că va dura pandemia de Coronavirus, dacă se iau măsurile recomandate de el

Andrei Dumitru 31/03/2020 | 12:25 Fapt Divers
Cât crede Bill Gates, fondatorul Microsoft, că va dura pandemia de Coronavirus, dacă se iau măsurile recomandate de el

Bill Gates a avertizat joi seară că „nu există nicio cale de mijloc” în lupta împotriva noului coronavirus, solicitând un efort coordonat pentru a închide în mod eficient viața normală în Statele Unite pentru a opri răspândirea COVID-19 și a reduce la minimum impactul economic pe termen lung.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor CNN, Bill Gates a spus că SUA nu va fi în măsură să se întoarcă la viața obișnuită până duminică de Paște. Jurnalistul CNN nu l-a menționat pe președintele Trump, iar în mod tradițional, cofondatorul Microsoft este atent să nu politizeze, însă întrebarea era o referire clară la obiectivul declarat al președintelui de a readuce țara la normal până de Paște (12 aprilie).

„Nu, nu este realist”, a spus Gates. „Numerele continuă să crească.”

Bill Gates își dorește o oprire serioasă a activităților

De altfel, a spus el, țara trebuie să meargă mult mai departe cu o oprire mai lungă și coordonată pentru a preveni în mod eficient răspândirea bolii.

Intrăm într-o perioadă grea, iar dacă facem lucrurile corect, va trebui să o facem o singură dată, timp de șase până la 10 săptămâni. Trebuie să fie întreaga țară ”, a spus Gates. „Trebuie să creștem nivelul de testare și să acordăm prioritate acestei testări pentru a ne asigura că trecem printr-o singur întrerupere a activităților, și să încercăm să oprim boala cu adevărat înainte de a exista un număr mare de decese.”

Gates a recunoscut „prețul gigantic” al închiderii țării și a economiei, dar a spus că alternativa este mai rea.

„Atunci ne confruntăm cu o problemă economică, motiv pentru care dorimmicșorăm perioada de oprire. Dacă statele iau măsuri diferite sau ne gândim că problema poate fi atacată de la comitat la comitat, asta nu va funcționa. Cazurile vor crește exponențial oriunde nu veți avea o oprire serioasă, a spus el, adăugând ulterior, „Practic, toată țara trebuie să facă ceea ce s-a făcut în partea Chinei unde au avut aceste infecții.”

O veste bună, a spus el, este că închiderea Chinei a permis țării să treacă peste boală.

Până pe data de 31 martie, în SUA au fost înregistrate 164,359 de cazuri confirmate, 3,173 de decese și 5,507 de cazuri de vindecare. Statele Unite se află în acest moment pe primul loc după numărul de cazuri confirmate.