Cât costă un Revelion la 30 de grade și care sunt destinațiile preferate de români

Gabriel Bucur 17/11/2016 | 15:39 Ştiri
Cât costă un Revelion la 30 de grade și care sunt destinațiile preferate de români

Destinațiile clasice pentru noaptea de Revelion, precum marile orașe europene sau stațiunile montane, sunt înlocuite de o parte din români cu plajele unor insule exotice.

Insulele Maldive din Oceanul Indian, insula Bali din Indonezia, Thailanda și Dubai sunt nume care se regăsesc în topul noilor preferințe, alături de capitale europene. Pentru o astfel de vacanță, românii alocă un buget mediu de 1.300 de euro de persoană, potrivit Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România.

Cererea de oferte pentru vacanțele de Revelion a crescut cu 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În topul preferințelor românilor sunt în continuare destinații europene, precum Amsterdam, Praga sau Berlin, arată datele agenției.

Numărul celor care solicită sejururi în destinații atipice a crescut cu circa 10%, în ultimul an. Românii care aleg concedii în destinaţii exotice, în locul unui concediu tradițional, sunt, de regulă, cupluri cu vârsta medie de 35 ani. Respectivii optează pentru oferte de cel puțin șapte nopți, cu demipensiune și cazare într-un hotel pe plajă.

Europa atrage, datorită tarifelor mai mici, tineri, cupluri, familii și chiar persoane în vârstă. Durata unei vacanțe însă este de cel mult cinci nopți, cu mic dejun inclus, mai scăzută decât în cazul concediului de Revelion petrecut pe o insulă.

Pentru vacanțele în Europa, românii achită, în medie, 650 de euro de persoană, în timp ce ofertele pentru Asia sau Africa depășesc 1.000 euro de persoană, preț care include bilete de avion, transferurile de la aeroport la hotel și retur, dar și cazarea cu demipensiune sau all inclusive.

Diferențe de preț între clasic și exotic

„Până în acest moment, cea mai costisitoare vacanță de Revelion aleasă de un român a avut o valoare de 2.000 de euro/persoană, având destinația Bali. Clientul a ales servicii all inclusive la un hotel de cinci stele și o cazare de șapte zile. Costul a fost achitat integral, iar oferta a fost achiziționată în luna septembrie pentru două persoane”, a precizat directorul general al Paravion.

Alte exemple de vacanță scumpă sunt un sejur de șapte zile în Mauritius, pentru care s-au achitat 1.800 de euro/persoană, și altul, tot de șapte zile, în Maldive, care a costat 1.400 de euro/persoană.

La polul opus, vacanțele în Roma costă doar 220 de euro/persoană pentru cinci zile. De asemenea, Praga și Barcelona sunt destinații foarte accesibile. În capitala Cehiei ofertele pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele sunt de 400 de euro/persoană, în timp ce în Barcelona ajung la 550 de euro/persoană.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.