Cât costă să zbori din București până pe Coasta Dalmată: un nou operator aerian leagă Capitala de cinci orașe din Croația

Andreea Neferu 03/03/2017 | 17:34 Ştiri
Cât costă să zbori din București până pe Coasta Dalmată: un nou operator aerian leagă Capitala de cinci orașe din Croația

Operatorul aerian de stat Croatia Airlines va opera începând cu luna mai zboruri între București și cinci orașe din Croația, Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar și Pula, intrând astfel pe rute în care momentan nu are concurenți.

Cele cinci rute vor fi operate în perioada 19 mai – 13 octombrie și au prețuri care pornesc de la 149 de euro dus-întors pentru curse București-Zagreb, respectiv de la 179 de euro pentru celelalte destinații, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Zborurile vor fi operate luni, miercuri și vineri. Piața aeriană din România este dominată de operatori low-cost, care leagă România de diverse destinații din Europa în special. Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, care a avut anul trecut aproape 11 milioane de pasageri, în creștere cu 18,3% față de 2015, se află în top cinci al aeroporturilor europene care au înregistrat anul trecut cel mai mare avans al traficului aerian.

FOTO: Wikipedia.org

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.