Cât costă cele mai scumpe case din București

Andreea Neferu 13/04/2017 | 15:37 Ştiri
Cât costă cele mai scumpe case din București

Prețurile medii de tranzacționare pe segmentul rezidențial de lux sunt mai mici cu aproximativ 30% în prezent față de perioada de boom 2007-2008, estimează Regatta Real Estate, companie de consultanță imobiliară contolată de Eduard Uzunov. Chiar și așa, nișa de lux a fost mai puțin afectată pe timp de criză decât celelalte segmente rezidențiale, potrivit aceleiași surse.

„O locuință amplasată într-o locație unică va avea întotdeauna un preț mai mare, exact așa cum se întâmplă și în cazul unei opere de artă“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate, care intermediază tranzacții cu proprietăți de lux.

Cea mai scumpă proprietate aflată în portofoliul companiei este o vilă art deco de 8,8 milioane de euro situată în zona Dorobanți din Capitală, care cuprinde 700 de metri pătrați de teren și 2.300 de metri pătrați construiți. Tot din segmentul de proprietăți istorice, Regatta are la vânzare și o vilă de 8,2 milioane de euro, tot în zona Dorobanți.

Totodată, Palatul Spayer (ce a aparținut lui Herman Spayer, acționar al băncii Marmorosch Blank) se vinde cu 3,8 milioane de euro, în timp ce Palatul Crissoveloni-Cantacuzino se tranzacționază cu 4,2 milioane de euro.

Pe segmentul de proprietăți noi, cea mai scumpă casă are un preț de 5,5 milioane de euro, fiind situată în Otopeni, cu o suprafață construită de 1.300 de metri pătrați și un teren de peste 2.200 de metri pătrați. O casă cu o suprafață de 1.600 de metri pătrați, aflată în Corbeanca, se vinde cu 3,7 milioane de metri pătrați, în timp ce o vilă cu o suprafață de peste 700 de metri pătrați de pe malul lacului Buftea se vinde cu 1,7 milioane de euro.

În prezent, Regatta Real Estate are scoase la vânzare proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 de milioane de euro, vile în valoare de 350 de milioane de euro şi terenuri de 285 de milioane de euro euro, în timp ce diferenţa de peste 200 de milioane de euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.