Cât costă ceasul de mână care înlocuiește cardul de cumpărături, lansat de Banca Transilvania

Gabriel Bucur 15/06/2017 | 13:38 Ştiri
Cât costă ceasul de mână care înlocuiește cardul de cumpărături, lansat de Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT), a doua cea mai mare bancă din România, după active, lansează, împreună cu Mastercard, Oberthur Technologies și brandul elvețian de ceasuri Mondaine, ceasul BT contactless, un instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături, în țară şi în străinătate.

În funcție de model, prețul este între 1.090 şi 1.690 de lei, adică aproximativ 300 de euro, anunță reprezentanții băncii.

Ceasul BT contactless funcționează ca un card bancar, prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania. Poate fi comandat de clienții Băncii Transilvania care au card de debit în lei sau, după caz, cardul poate fi primit împreună cu ceasul. Pentru plățile cu ceasul la comercianți, comisionul este zero, iar pentru plățile de până la 100 de lei sau echivalent, nu este necesar PIN-ul.

Ceasurile sunt elvețiene, marca Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile trei modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men si Premium-Unisex. Ceasul poate fi comandat online, pe site-ul BT sau în oricare dintre sediile Băncii Transilvania şi se primeşte tot la BT, unde este activată cartela contactless care va fi inserată în cureaua ceasului.

Ceasul va fi prezentat în premieră în cadrul Techsylvania, unul dintre cele mai reprezentative evenimente din Estul Europei, dedicat pasionaților de tehnologie şi inovație, organizat în perioada 17 – 20 iunie, în Cluj-Napoca. Ceasul funcționează pe baza tehnologiei contactless, lansată în premieră în România de MasterCard.

În 2016, Banca Transilvania a marcat o altă premieră pe piața instrumentelor alternative de plată, prin lansarea brățării contactless.

Partenerii Băncii Transilvania în acest proiect sunt Mondaine, Oberthur Technologies şi Mastercard. Mondaine reprezintă un renumit brand elvețian de ceasuri. Designul acestora a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elvețiene. Oberthur Technologies este lider în serviciile și soluțiile de securitate a plăților pentru bănci și instituții financiare, prezent în toată lumea. MasterCard, furnizor de tehnologie în industria globală de plăți, prezent în peste 210 țări și teritorii, este inițiatorul tehnologiei contactless în România.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.