Cât a ajuns să coste un bitcoin în acest moment. Este cel mai performant activ al anului 2020, peste aur

NewMoney 04/05/2020 | 12:47 Ştiri
Cât a ajuns să coste un bitcoin în acest moment. Este cel mai performant activ al anului 2020, peste aur

O creștere bruscă a prețului bitcoin a făcut ca moneda virtuală să fie cel mai performant activ al anului 2020, depășind aurul, argintul și petrolul brut.

În ultimele patru luni, prețul bitcoin a crescut cu aproape o treime, în ciuda unui accident major din martie, care a șters mai mult de 4.000 de dolari din valoarea sa. La ora actuală, un bitcoin valorează puțin peste 8,500 de dolari.

În aceeași perioadă de timp, aurul a crescut doar cu aproximativ 13%, în timp ce argintul a scăzut cu 14%, iar petrolul a scăzut cu mai mult de 70%.

Recuperarea Bitcoin vine la mai puțin de două săptămâni înaintea unui eveniment rar cunoscut sub numele de injumătățire, în care numărul de noi monede bitcoin create va scădea cu 50 la sută.

Este doar a treia oară când s-a întâmplat o reducere la jumătate în istoria de 11 ani a bitcoinului, iar unii analiști de piață consideră că ar putea împinge prețul cripto-monedei spre noi valori maxime tot timpul anului.

Pandemia Covid-19, teren proprice pentru bitcoin și aur

Atât bitcoin, cât și aurul au înregistrat câștiguri semnificative de la mijlocul lunii martie, când țările din întreaga lume au început să introducă măsuri de blocare în efortul de a încetini răspândirea Covid-19.

Alte criptomonede au evoluat chiar mai bine decât bitcoin, iar ethereum a înregistrat câștiguri de peste 60 la sută de la începutul anului.

În ciuda câștigurilor lor recente, bitcoin și ethereum rămân departe de maximele de la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018, când un bitcoin valora mai mult de două ori decât valoarea actuală.