Cât a câștigat la Roland Garros una dintre cele mai în formă românce, care a urcat pe locul 33 în lume

Sebastian Popescu 05/06/2018 | 17:55 Ştiri
Cât a câștigat la Roland Garros una dintre cele mai în formă românce, care a urcat pe locul 33 în lume

Mihaela Buzărnescu este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul feminin de tenis, unde a ajuns pe locul 33 în lume, deși în urmă cu un an nu se afla nici în top 400. Rezutatele din ultima vreme i-au adus venituri pe măsură româncei, care în ultima perioadă a participat la Rolland Garros, turneu dotat cu premii totale în valoare de aproape 40 de milioane de euro.

Sportiva în vârstă de 30 de ani s-a înscris la toate cele trei probe ale competiției din capitala Franței: simplu, dublu feminin și dublu mixt.

Citiți și: Simona Halep: câți bani a câștigat cea mai bună tenismenă din lume, în opt ani

În proba de simplu, Buzărnescu s-a oprit în optimile turneului de la Roland Garros după ce a pierdut meciul cu Madison Keys, locul 13 WTA, scor 1-6, 4-6. Ca să ajungă în această fază a competiției, însă, românca a reușit să treacă de a patra jucătoare a lumii, Elina Svitolina, cu scorul de 6-5, 7-5. Această performanță i-a adus jucătoarei un cec în valoare de 222.000 de euro.

Buzărnescu a obținut deja o sumă semnificativă și în urma rezultatelor din proba de dublu, unde s-a oprit în sferturile de finală ale competiției, alături de coechipiera sa Irina Bara. Pentru acest rezultat, acestea vor fi recompensate cu 76.000 de euro, sumă ce va fi impărțită în mod egal de cele două jucătoare.

Jucătoarea născută în București a vrut să se bucure din plin de zgura de la Paris, astfel că s-a înscris și în proba de dublu-mixt, alături de finlandezul Henri Kontinen. Cu toate că cei doi au părăsit competiția încă din primul tur, au primit un cec în valoare de 4.750 de euro.

Citiți și: FOTO: Încă un mall în București. Cum arată și când va fi inaugurat

Dacă adunăm sumele obținute de Buzărnescu în toate cele trei probe în care a participat, rezultă că aceasta va pleca de la Roland Garros cu un premiu total de 260.375 de euro. În toată cariera, românca de 30 de ani reușise să adune aproape 550.000 de euro, ceea ce înseamnă că în aproape 2 săptămâni petrecute în capitala Franței, Buzărnescu a reușit să își sporească averea cu mai bine de 50%.

Organizatorii turneului Roland Garros au pus la bătaie în acest an premii în valoare totală de 39,2 milioane de euro, iar câștigătorii probelor de simplu atât la masculin și feminin vor fi recompensați cu 2,2 milioane de euro fiecare.


Foto: Mediafax