Casa lui Elvis Presley din Beverly Hills, disponibilă prin Airbnb. Cât costă cazarea pe noapte

NewMoney 10/09/2019 | 10:48 Fapt Divers
Casa lui Elvis Presley din Beverly Hills, disponibilă prin Airbnb. Cât costă cazarea pe noapte

Casa lui Elvis Presley din Beverly Hills poate fi închiriată prin Airbnb, iar petrecerea unei zile întregi în conacul în care „regele rockului” a trăit șase ani după ce s-a căsătorit cu Priscilla Beaulieu, costă 3.600 de euro, transmite El Pais.

Elvis Presley și actrița Priscilla Beaulieu s-au căsătorit în 1967 la Las Vegas (Statele Unite) și au cumpărat o casă în Beverly Hills, cartierul vedetelor de la Hollywood, mai exact 1174 Hillcrest Road, în cartierul Trousdale Estates. Acum acest conac în care au locuit în cei șase ani de căsătorie este disponibil pentru închiriere prin intermediul platformei Airbnb. Casa este disponibilă oricui dorește să plătească 3.995 de dolari (aproximativ 3.600 de euro) pe noapte; dar între condițiile contractului este obligată să rămână cel puțin cinci zile, motiv pentru care cifra ar ajunge la 18.000 de euro.

Proprietatea, de 498 mp, are patru dormitoare care pot găzdui  până la opt oaspeți; trei în casa principală – inclusiv o suită de lux – și una în pensiune. În plus, are cinci băi, o saună, o piscină, o terasă cu șemineu, parcare pentru patru vehicule și pereți înalți din lemn și sticlă. Ferestrele mari „permit intrarea de lumină naturală abundentă”, conform descrierii site-ului, și au în vedere priveliștile din Los Angeles (California) și cartierul în sine, unde au trăit, printre alții, și personalități precum Richard Nixon, Dean Martin sau Frank Sinatra.

În anunțul original de pe Airbnb proprietatea are următoarea descriere. „Această proprietate din Trousdale, cu vedere la dealuri, a fost una pe care a împărțit-o cu soția sa Priscilla și fiica Lisa Marie la sfârșitul anilor 1960. Curtea dispune de spațiu larg de relaxare și spațiu de divertisment, inclusiv o piscină mare și un spa. Această proprietate magnifică mai are porțile originale prin care Elvis obișnuia să vină și să vorbească cu fanii săi.”

Casa a fost proiectată de arhitectul britanic Rex Lotery în 1957, cu o combinație de stil modern american și francez de pe coasta de vest. Celmai important detaliu este că proprietatea păstrează încă ușile originale, care au fost imortalizate în unele dintre filmele lui Presley și în multe dintre fotografiile în care „The King” a apărut semnând autografe fanilor săi.

Unul dintre cofondatorii lanțului de restaurante Hard Rock Café, Peter Morton, a achiziționat proprietatea în 2012 pentru 10 milioane de euro și a dorit să o demoleze pentru a construi o casă mai modernă. Cu toate acestea, protestele admiratorilor cântăreței și o normă urbană din California care proteja proprietatea l-au împiedicat să-și îndeplinească pretențiile. Morton a vândut casa doi ani mai târziu, dar fiul său Harry a cumpărat-o din nou în martie, de data aceasta pentru 25 de milioane de dolari.

Persoana responsabilă cu închirierea conacului este în prezent un utilizator Airbnb pe nume Stuart Heller, proprietarul Stay Awhile Villas, o companie dedicată închirierii de case de lux. Compania oferă servicii suplimentare pentru sejur, cum ar fi piscina încălzită, pentru aproximativ 90 de euro pe zi, sau transferuri de la aeroport cu limuzine Mercedes.