Casa în care s-a născut Adolf Hitler urmează să devină post de poliţie

NewMoney 20/11/2019 | 10:41 Ştiri
Casa în care s-a născut Adolf Hitler urmează să devină post de poliţie

Casa natală a lui Adolf Hitler de la Braunau, în nordul Austriei, urmează să fie transformată în post de poliţie, a anunţat Ministerul austriac de Interne, după ani de litigiu cu familia care era proprietara imobilului, relatează AFP.

Guvernul austriac dorea să împiedice transformarea acestei case, în care s-a născut Adolf Hitler la 20 aprilie 1889, într-un loc de pelerinaj. Însă o bătălie juridică s-a încheiat abia anul acesta cu privire la suma compensaţiilor financiare datorate familiei Pommer, care era proprietara imobilului de aproape un secol.

Casa lui Hitler, secție de poliție

Ministerul austriac de Interne a anunţat marţi că urmează să solicite proiecte de arhitectură în vederea transformării casei în post de poliţie.

”Viitoarea utilizare de către poliţie trebuie să arate clar că această clădire nu va mai fi niciodată un loc de comemorare a nazimului”, a subliniat, citat într-un comunicat, ministrul de Interne Wolfgang Peschorn.

Un concurs de arhitectură urmează să fie lansat la nivel european în noiembrie, iar din juriu face parte un reprezentant al oraşului. O hotărâre urmează să se ia la începutul lui 2020.

Casa în care s-a născut Adolf Hitler

Cea mai înaltă jurisdicţie austriacă a acordat anul acesta compensaţii în valoare de 810.000 de euro familiei Pommer, care închiria clădirea de 800 de metri pătraţi Ministerului de Interne din anii ’70.

Casa lui Hitler, centru pentru persoane cu dizabilități

Clădirea era folosită ca centru pentru persoane cu dizabilităţi.

Însă, în 2011 familia proprietară a refuzat să finanţeze lucrări de renovare şi a refuzat să vândă casa. Aceasta a rămas goală.

În pofida faptului că Adolf Hitler a petrecut puţin timp în această casă, ea continuă să atragă admiratori ai nazismului din întreaga lume.

Antifasciştii organizează anual o adunare în faţa casei cu ocazia zilei de naştere a lui Hitler.