Carrefour România extinde programul Plata cu PET-ul. Care sunt orașele unde poți plăti cu plastic

Andrei Dumitru 11/10/2019 | 15:19 Ştiri
Carrefour România extinde programul Plata cu PET-ul. Care sunt orașele unde poți plăti cu plastic

Carrefour România continuă programul “Punem preț pe plastic” și lansează Plata Cu PET-ul în 6 orașe din țară.

În vară Carrefour a lansat, în București, un program-pilot intitulat „Punem preț pe plastic”, prin intermediul căruia clienții puteau duce la magazin o sticlă din plastică, pentru care primeau la schimb legume sau fructe produse de fermieri români.

Carrefour România anunță 6 orașe în care poți plăti cu PET-ul.

Plata cu PET-ul va staționa timp de 10 zile în cele 6 orașe, după cum urmează:

  • Carrefour Cluj și Carrefour Constanța: 11 octombrie – 20 octombrie
  • Carrefour Oradea și Carrefour Timișoara: 25 octombrie – 3 noiembrie
  • Carrefour Buzău și Carrefour Park Lake București: 8 noiembrie – 17 noiembrie

În perioadele menționate, clienții din cele 6 orașe vor putea cumpăra fructe și legume provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour din orașul lor, cu PET-uri. Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă.

Harta cu orașele în care poți plăti cu PET-ul

”Plata cu PET-ul, parte a programului Punem preț pe plastic, reprezintă o inițiativă strategică din programul de sustenabilitate al Carrefour România. Succesul pe care l-a avut programul în București ne convinge că suntem pregătiți să luăm plasticul în serios și să îl folosim inteligent” a declarat Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

Plata cu PET-ul va fi implementată în București, Constanța, Cluj, Timișoara și Oradea cu sprijinul Greenpoint Management și Green Academy, iar în Buzău cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău și Green Resources Management S.A., în cadrul unor campanii de informare și educare a publicului și operatorilor economici din fiecare oraș.

Programul-pilot “Plata cu PET-ul” s-a desfășurat la București, în Carrefour Băneasa, timp de aproape 3 săptămâni. La final, Carrefour a colectat peste 7.5 tone de PET-uri, iar cei peste 3000 de oameni care au vizitat standul au primit la schimb peste 2 tone de fructe și legume provenite de la producători locali.