Care sunt țările din Europa cu cel mai scump internet mobil

Andrei Dumitru 20/05/2021 | 11:57 Fapt Divers
Care sunt țările din Europa cu cel mai scump internet mobil

România se află în categoria țărilor în care 1 GB de date mobile costă, în medie, între 1 și 2 dolari. Un studiu realizat anul trecut de Cable.co.uk arăta un preț mediu de 1,89 dolari pentru 1 GB, în țara noastră. Cel mai ieftin preț găsit, după analizarea a 19 planuri tarifare, era de 0,13 dolari, iar cel mai scump de 4,9 dolari, potrivit go4it.ro.

La jumătatea anului trecut, mai mult de jumătate (55%) dintre conexiunile la internetul mobil din România erau la viteze 4G, potrivit ANCOM. Numărul total al conexiunilor era de 19,6 milioane. Arbitrul pieței telecom mai arăta și că două treimi dintre utilizatorii din România nu îşi limitau consumul de date.

Prețurile vor continua să scadă, pe măsură ce rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă crește și mai mult. În ultimii cinci ani, operatorii de telefonie mobilă au atras peste un miliard de noi clienți.

Cel mai scump internet mobil din Europa

Grecia are cel mai scump internet mobil din Europa, cu un cost de 12,06 dolari pe 1GB de date. Aceasta este urmată de Elveția, cu 8,38 de dolari și Cehia cu 7,95 de dolari.

Cel mai ieftin internet mobil din Europa este în Italia, unde pentru un 1GB plătești 0,43 de dolari.

Cel mai scump internet mobil din lume se găsește în Malawi, unde 1GB de date costă 27,41 de dolari.