Care sunt motivele pentru care „Tânărul papă” este un serial atât de vizionat

Răzvan Țupa 01/02/2017 | 12:07 Timp Liber
Care sunt motivele pentru care „Tânărul papă” este un serial atât de vizionat

Religie și reformă, rebeliune și tradi­ționalism, frumusețe și sentimentul sfințeniei sunt temele care au făcut din Tânărul papă“ (The Young Pope) unul dintre cele mai vizionate seriale de anul trecut.

De ani buni serialele TV tind să devină o artă în sine. Regizori cunoscuți, sce­nariști consacrați și actori celebri au oferit o dimensiune nouă genului. Că rolul principal este interpretat de Jude Law e important mai mult pentru cei care credeau că știu totul despre eti­che­tele lipite pe un actor. Dar regia semnată de Paolo Sorrentino a scos la iveală o țesătură narativă în care sarcasmul și afectivitatea lucrează îm­­pre­­ună cu efecte impresionante.

Cele zece episoade din primul sezon au costat 45 de mili­oa­ne de dolari, făcând din „Tânărul papă“ cel mai scump proiect tv realizat făcut vreo­dată în Italia. Nicio scenă nu a fost fil­mată la Vatican, interioarele, chiar și Capela Sixtină fiind recreate în studiourile Cinecitta de la Roma. Efortul făcut de Sky, Canal+ și HBO pentru produce­rea poveștii filmate de Sorrentino pare să fi meritat dacă ne gândim că, doar la premiera italiană, primul episod a fost urmărit de aproape un milion de tele­spectatori, de­pășind producții de succes ca „Gomo­rrah“ ori „Game of Thro­nes“. După ce a fost lansat în Europa, la ju­mătatea lunii acesteia, seria a început să fie difuzată în Statele Unite.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.