Care sunt cele mai noi rute pe care va zbura Wizz Air

Andreea Neferu 29/06/2017 | 18:17 Ştiri
Care sunt cele mai noi rute pe care va zbura Wizz Air

Operatorul low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, a anunţat astăzi două rute noi din București spre Goteborg, în Suedia, şi Nisa, în Franța, ce vor începe din luna aprilie 2018 de pe aeroportul Otopeni. Totodată, compania va mai aloca încă o aeronavă bazei din București, ducând numărul de avioane alocate României de Wizz Air la 23.

”Aeronava adițională Airbus A321 (…), care se va alătura flotei de la București în aprilie 2018 (…) va crea noi locuri de muncă la Wizz Air și va facilita și mai multe locuri de muncă în România în industriile turismului, aviației și în altele”, a spus Owain Jones, chief corporate officer în cadrul transportatorului aerian.

De la intrarea pe piața locală, în 2006, Wizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri pe rutele din România, jumătate dintre aceștia având ca punct de plecare sau sosire Bucureștiul.

Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Operatorul a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.