Care sunt cele mai importante beneficii ale invatarii unei limbi straine? (P)

NewMoney 22/12/2022 | 12:21 Fapt Divers
Care sunt cele mai importante beneficii ale invatarii unei limbi straine? (P)

Cunoașterea limbilor străine nu numai că se dovedește utilă atunci când călătoresc, dar deschide și nenumărate alte uși pentru tineri. Cum pot beneficia copiii de învățarea unei limbi străine în perioada vacanței, sau când sunt departe de orice centru de predare al limbilor străine? Răspunsul la toate întrebările dumneavoastră despre învățarea limbilor străine îl veți găsi aici.

Pentru a avea succes la școală, universitate și mai târziu în locul de muncă, abilitatea de a vorbi limbi străine este esențială. Experții recomandă ca limbile străine să fie învățate de la o vârstă fragedă. La școală, lecțiile de engleză oferă de obicei baza pentru dobândirea altor limbi străine în viitor.

Am adunat principalele motive pentru a învăța o limbă străină și îți arătăm de ce online-ul este locul perfect pentru a învăța engleză, spaniolă sau franceză! Metodele interactive de învățare sau instrumente digitale, îi vor duce abilitățile lingvistice la nivelul următor!

De ce ar trebui copiii și tinerii să învețe o limbă străină?

Perfecționează limba maternă a elevilor

Învățarea unei limbi străine îi “obligă” pe tineri să se ocupe de structura propoziției, gramatică și conjugarea limbii materne. Elevii ajung astfel să cunoască structura propriei limbi și să exploreze mecanismele importante pe care aceasta le urmează.

După ce ai învățat deja o limba străină, învățarea unei a doua limbi va fi că o joacă de copii. Nu pot învățat toate limbile la școală, însă metodele interactive de învățare, cursurile de limbi străine precum engleza copii online îl vor ajuta enorm să pună în practică aplicarea limbii și, în sfârșit, să comunice în noua limbă.

Antrenamentul creierului

Învățarea unei limbi străine antrenează creierul și are grijă de sănătatea mintală a elevilor. Prin memorarea vocabularului se optimizează memoria generală. Acest lucru face că învățarea unei alte limbi străine să fie mai ușoară.

Potrivit cercetărilor, nu numai memoria este îmbunătățită, ci și abilitățile de gândire și performanța elevilor la alte materii, în special la examene și teste. Prin urmare, merită să acordăm importanță predării limbilor străine la școală, dar mai ales prin cursuri private. Cel mai târziu, atunci când călătoriți în vacanța de vară și descoperiți noi culturi, abilitățile de limbi străine sunt puse la încercare.

Oportunități de carieră mai bune

Una dintre cele mai importante cerințe pentru a obține un loc de muncă excelent este să stăpânim cel puțin una sau mai multe limbi străine. Cunoașterea limbii engleze era văzută ca un plus absolut atunci când aplică pentru un loc de muncă.

Astăzi, engleza este o cerință pentru multe locuri de muncă, iar spaniola și franceza vor fi, de asemenea, necesare pentru multe locuri de muncă viitoare. Limbi precum mandarina, araba sau rusa sunt, de asemenea, necesare pentru pozițiile internaționale.

Globalizarea constantă nu se oprește la tineri și copii! Companiile pot lucra acum adesea de la distanță, cu noi structuri de lucru și mai multe limbi corporative.  Un studiu a constatat că angajații cu cunoștințe lingvistice foarte bune câștigă adesea un salariu mai mare decât colegii lor la fel de calificați, dar fără cunoștințe de limbă străină.

 Este încurajată încrederea în sine a elevilor

De îndată ce tinerii încep să învețe o limbă străină, încrederea în sine crește automat. Procesul de învățare antrenează disciplină, determinarea și perseverența. Când vor vedea că stăpânesc foarte bine o limba străină, copiii și adolescenții se vor simți mai încrezători în propria persoană. Astfel vor avea impresia că pot să facă orice, și chiar așa va fi.

Sfaturile noastre pentru învățarea limbilor străine

Ceea ce este destul de comun atunci când copiii învață o limba străină la clasa este faptul că, deși mulți studenți stăpânesc gramatica și cunosc vocabularul, sunt destul de timizi atunci când trebuie să vorbească. Există cursuri, unde copiii pot învăța limba engleză, dar și alte limbi străine, unde s-a dezvoltat propria metodă de predare pentru a încuraja studenții să vorbească cu încredere.

Pentru a crește sentimentul de realizare și a genera motivație intrinsecă, predarea profesorilor se concentrează pe metode interactive de educație non-formală. Fie că este online, sau față în față, predarea se face în cele mai bune circumstanțe.

Blocajul de vorbire este adesea mental în rândul copiilor, de aceea, stilul de predare al profesorilor specializați va fi mereu motivațional. În munca de grup, mereu se încurajează și nu se dau exemple de tipul “X știe mai bine decât ține” sau “nu te descurci”. Din păcate, aceste “metode” nocive le regăsim adesea în școli și rolul lor nu este de a încuraja, cum mulți ar crede, ci de a descuraja. Indiferent cât de bine vorbește sau nu elevul limba străină, este normal să greșească. Profesorii care predau astfel de cursuri private vor reuși să elimine rapid teamă de a vorbi și astfel teamă de a greși.

Prin urmare, crezul motivațional pentru fiecare student ar trebuie să fie în fiecare instituție în care se învață limbi străine: „Nu vă fie teamă să vorbiți o nouă limbă și să faceți greșeli pentru că vorbiți deja o limbă mai mult decât restul lumii.”

Nimeni nu trebuie să vorbească o limbă perfect, iar barierele lingvistice fac adesea ca mulți studenți să se teamă. Cu toate acestea, se poate oricând lucra la subtilitățile conversației!

Învățând o limbă străină, elevii dezvoltă, de asemenea, toleranță și deschidere față de culturi străine și alte persoane din afara mediului lor. Nu trebuie să fie făcută o călătorie lingvistică sau un an de schimb în străinătate. Cu cursurile de limbi, copiii pot avea un program personalizat de învățare a limbilor străine pentru cele mai bune rezultate. Și totul se va face ca o joacă!