Care sunt cele mai frecvente 5 tipuri de înșelătorii în timpul pandemiei de COVID-19

NewMoney 28/04/2020 | 12:08 Fapt Divers
Care sunt cele mai frecvente 5 tipuri de înșelătorii în timpul pandemiei de COVID-19

Google a detectat mai multe tipuri de escrocherii online care prind tracțiune, în timp ce lumea se luptă cu pandemia COVID-19.

Ferește-te de aceste escrocherii, clasificate de Google în cinci categorii:

  1. Reprezentarea falsă a organizațiilor din domeniul sănătății: escroci care se dau drept autorități medicale, care spun că pot oferi remedii, teste sau alte informații despre COVID-19.
  2. Site-uri care vând produse frauduloase: Site-urile pot oferi produse de dezinfectare pentru mâini, măști de față sau alte produse la cerere care nu ajung niciodată la destinatar.
  3. Escroci care se dau drept surse guvernamentale: Unele escrocherii susțin că emit actualizări și plăți în numele unor autorității fiscale sau ale administrației locale.
  4. Oferte financiare frauduloase: escrocii se dau drept reprezentanți ai unor bănci, investitori sau colectori de datorii, cu oferte destinate să fure informații financiare.
  5. Cereri false de donații: Cererile de donații COVID-19 către organizații nonprofit, spitale sau alte organizații ar trebui verificate cu atenție.

Pentru a ajuta utilizatorii să rămână în siguranță online, Google își ajută utilizatorii să localizeze și să evite aceste escrocherii COVID-19 pe site-ul: g.co/covidsecuritytips.