Care sunt cei mai căutați angajatori în România

Gabriel Bucur 17/07/2017 | 18:29 Ştiri
Care sunt cei mai căutați angajatori în România

Când vine vorba de preferințele în materie de companii unde s-ar angaja, românii sunt interesați cel mai mult de firmele specializate în tehnologie, arată rezultatele unui studiu realizat de Catalyst Solutions.

Topul este dominat de companii care activează în domenii precum IT, Automotive, Oil&Gas, precum şi companii care își desfășoară activitatea în Telecom și FMCG. Companiile care se plasează pe primele zece poziții în 2017 sunt: Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC.

Topul celor mai râvnite companii în România

Sursa: Catalyst Solutions

 

Criteriile principale pe care candidații le iau în considerare când aleg compania preferată sunt mediul de lucru plăcut, pachetul de salarii şi beneficii oferit de compania respectivă, siguranța locului de muncă, posibilitățile de evoluție profesională respectiv și programele de training pe care compania le oferă.

Totodată, rezultatele studiului arată că în topul modalităților de informare sunt portalurile de joburi (75,43%), recomandările primite de la prieteni și colegii (63,54%), alături de site-urile companiilor (58,67%). În plus, rețeaua de socializare Linkedin (54,58%), interacțiunea personală cu angajatorii (53,66%), anunțuri ale angajatorilor pe site-uri de știri și de specialitate (50,76%) și târgurile de joburi (47,40%) sunt preferate de respondenţi.

Cu toate că mediile de comunicare online și rețelele de socializare sunt prezente destul de sus în topul canalelor utilizate, potențialii candidați nu neglijează interacțiunea directă cu reprezentanții organizației, arată studiul. De cele mai multe ori, ei caută să discute direct cu angajați din cadrul companilor vizate, fie că e vorba de evenimente la sediul companiei, târguri de carieră sau alte evenimente de business la care este prezent un anumit angajator. De asemenea, feedback-ul primit de la prieteni sau colegi cântărește foarte mult în decizia de angajare.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.