Care sunt cei 50 de muzicieni cu cele mai mari vânzări din toate timpurile pe piața americană

Ruxandra Popinciuc 15/09/2017 | 17:39 Ştiri
Care sunt cei 50 de muzicieni cu cele mai mari vânzări din toate timpurile pe piața americană

În total, cei 50 de artiști au reușit să vândă aproape trei miliarde de albume în Statele Unite.

În topul clasamentului, se află formația britanică The Beatles, care a vândut 178 de milioane de albume în întreaga lume, potrivit unui clasament alcătuit de Business Insider, pe baza datelor furnizate de Recording Industry Association of America (RIAA), o organizație responsabilă de certificarea vânzărilor record din Statele Unite ale Americii.

Pe locul al doilea se află Garth Brooks care a reușit să vândă 148 de milioane de albume, podiumul fiind completat de legenda anilor ’50, Elvis Presley, care a avut vânzari de 136 de milioane de unități.

Clasamentul nu este însă lipsit de suprize. De exemplu, saxofonistul Kenny G a vândut mai multe albume față de rapper-ul de origine americană Eminem, iar cântărețul și compozitorul american Garth Brooks a vândut mai multe albume decât legendele muzicii pop-rock Elvis Presley și Michael Jackson.

În primii zece, se află trupe precum Led Zeppelin (111,5 milioane de unități), Eagles (101 milioane), cântărețul american Billy Joel (82,5 de milioane), starul american Michael Jackson ( 81 de milioane), Elton John (78 de milioane), Pink Floyd (75 de milioane), pe poziția a zecea aflându-se formația rock australiană AC/DC, cu vânzări de 72 de milioane de dolari.

Printre „codași” se află nume precum Phil Collins, care ocupă locul 50 cu 33,5 de milioane de albume vândute, în timp ce Britney Spears are în palmares 34 de milioane de unități vândute iar Bon Jovi și formația Queen, câte 34,5 milioane fiecare.

Industria americană de muzică a generat vânzări de 17,2 de miliarde de dolari anul trecut și se estimează ca acestea vor ajunge la 22,6 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, conform portalului online statista.com. La nivel global, industria muzicală a fost de 47,5 miliarde de dolari în 2016, iar tendința este de creștere, prognozându-se vânzări cu aproape zece miliarde mai mult în 2021.

 


FOTO: Guliver / Getty Images