Care este statul care permite mașini zburătoare pe străzi

NewMoney 04/08/2020 | 11:43 Fapt Divers
Care este statul care permite mașini zburătoare pe străzi

Mașinile zburătoarea au captat imaginația a generații întregi și, deși încă nu avem una pregătită pentru producția în masă pentru producție, New Hampshire a aprobat folosirea acestora pe teritoriul să.

Miercuri, statul american a adoptat Legea 1182, numită „Jetson Bill”, care face posibilă folosirea mașinile care zboară pe drumurile publice.

Pentru a fi clar, legislația nu lasă viitoarele mașini zburătoare să zboare deasupra șoselelor, dar le permite să funcționeze ca vehicul tradițional pe drumurile publice. În esență, le permite șoferilor/ piloților de mâine să conducă până la un aeroport și apoi să decoleze spre cer. Mașinile zburătoare nu vor avea voie să decoleze și să aterizeze pe drumurile publice.

Două companii lucrează la mașini zburătoare

Deși nu există astăzi, două companii au făcut cele mai mari progrese. Terrafugia (foto) este probabil cel mai mare nume după ce China Geely a achiziționat startup-ul cu sediul în Massachusetts. Cu toate acestea, compania a fost destul de tăcută în ultimii doi ani. Compania a declarat pentru Roadshow că are 100 de oameni care lucrează la proiectul său de mașină zburătoare și are „un sprijin puternic din partea Geely” și țințeste poziția de lider în „mobilitatea aeriană urbană”.

A doua companie este Samson Sky. Startup-ul din Oregon plănuia inițial să aibă mașina sa zburătoare, Switchblade, gata în 2019, după ce a făcut senzație 2018. Ultima actualizare a prototipului a fost în urmă cu aproape un an, dar se pare că compania continuă să lucreze în continuare la proiect.

FOTO: Wikipedia