Care este potențialul Bucureștiului de fi prezent pe harta destinațiilor de shopping de lux

NewMoney 25/06/2024 | 09:18 Ştiri
Care este potențialul Bucureștiului de fi prezent pe harta destinațiilor de shopping de lux

Piața de bunuri de lux din România este estimată să genereze venituri de 535,82 milioane EUR în 2024, cu o contribuție semnificativă din partea vânzărilor online (13,8%). Cererea pentru bunuri de lux este în creștere, alimentată de o populație cu un nivel de trai care urmează același trend ascendent.

În acest context, CBRE România anunță implicarea exclusivă în strategia de leasing a H Știrbei Palace, un monument istoric emblematic situat în inima Bucureștiului și unul dintre cele mai așteptate proiecte de retail din capitală. După finalizarea lucrărilor de renovare, Palatul Știrbei își propune să devină o galerie comercială de referință pentru mărcile de lux din regiunea Europei de Sud-Est.

„H Știrbei Palace este proiectul ideal pentru brandurile de lux care își doresc o prezență strategică în Europa, într-o locație premium. Piața de retail din România și-a dovedit reziliența și potențialul în Europa Centrală și de Est, cu rezultate remarcabile. Ne propunem să transformăm Palatul Știrbei în destinația de shopping de lux a orașului și să readucem Calea Victoriei în rândul străzilor comerciale importante la nivel mondial. Credem că acest proiect va contribui semnificativ la dezvoltarea pieței de retail de lux din România și va consolida poziția Bucureștiului ca destinație de shopping de top”, a declarat Carmen Ravon, Head of Retail Occupiers CEE la CBRE România.

În acest mandat, CBRE România se concentrează pe atragerea retailerilor premium și de lux, răspunzând unei cereri semnificative din partea acestui segment. Interesul crescut manifestat în discuțiile recente confirmă potențialul robust al pieței românești.

„Suntem încântați să colaborăm cu CBRE, a cărei reputație și rezultate în domeniul imobiliar vorbesc de la sine. Acest parteneriat vine să întărească angajamentul nostru de a pune România pe harta destinațiilor de shopping de lux și validează potențialul enorm al H Știrbei Palace, marcând, totodată, un pas important în strategia noastră de a atrage mărci exclusive și de a oferi clienților o experiență unică de cumpărare”, a spus Ana-Maria Nemțanu, Leasing Director la Hagag Development Europe.

Perspective optimiste pentru piața de lux

Piața de retail de lux din România se află într-o continuă ascensiune, iar Bucureștiul devine o destinație din ce în ce mai atractivă pentru brandurile premium. Acest trend este alimentat de dezvoltarea proiectelor imobiliare de prestigiu, inclusiv a 13 noi hoteluri de cinci stele planificate până în 2028, care vor găzdui mărci precum Corinthia, Mondrian, Hyatt și Kempinski.

Potrivit unui raport de piață publicat de CBRE România, a fost înregistrată o creștere a chiriilor prime pentru locațiile stradale în primul trimestru al anului 2024, ceea ce reflectă dinamismul acestui segment.