Care este, de fapt, motivul pentru care Tesla a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari

NewMoney 17/02/2021 | 14:01 Fapt Divers
Care este, de fapt, motivul pentru care Tesla a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Tesla a anunţat recent că a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, potrivit unui raport publicat de autoritatea de supraveghere financiară din SUA, citat de CNBC.

Decizia a generat un val de întrebări cu privire la ultimele declaraţii ale lui Elon Musk, care a fost responsabil de creşterile înregistrate în ultimele săptămâni de criptomonede precum bitcoin şi dogecoin.

De ce a cumpărat Tesla bitcoin

La sfârşitul lunii ianuarie, Elon Musk a adăugat „#bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter, generând astfel o creştere de 20% pentru cea mai valoroasă criptomonedă din lume.

Constructorul de automobile electrice a declarat că a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a diversifica şi maximiza profiturile”. În plus, Tesla a adăugat că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei. Astfel, mişcarea a transformat Tesla în primul producător auto major care a admis plăţile cu bitcoin.

Producătorul de maşini electrice a avut peste 19 miliarde de dolari în cash la finalul lui 2020.Între timp, Elon Musk a raportat o creştere a averii nete de peste 33 de miliarde de dolari de la începutul anului până în prezent şi a devenit cel mai bogat om din lume, depăşindu-l pe şeful Amazon Jeff Bezos.