Captură record pe Aeroportul „Henri Coandă”: Cu ce a fost prins un român venit din Dubai

Andrei Dumitru 25/08/2022 | 12:06 Ştiri
Captură record pe Aeroportul „Henri Coandă”: Cu ce a fost prins un român venit din Dubai

Autorităţile de frontieră de la Aeroportul Internaţional Bucureşti „Henri Coandă” au descoperit, joi dimineaţa, în bagajele unui bărbat aproximativ 4.000 de pachete cu ţigări, pe care acesta încerca să le introducă ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 2,30, un cetăţean român, de 47 de ani, a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” cu o cursă din direcţia Dubai.

După ce a ridicat bagajele de cală, persoana s-a deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat celor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor de cală ale acestuia, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe pachete cu ţigări, fără timbru fiscal.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu ţigări, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută de autoritatea vamală. În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.