Canicula a dus consumul de electricitate din București la un nou record

Andreea Neferu 09/08/2017 | 12:38 Ştiri
Canicula a dus consumul de electricitate din București la un nou record

Canicula din ultimele zile a generat în București un consum record de energie pentru vara aceasta, nivelul maxim fiind atins pe 4 august și ajungând la peste 1.023 MW, potrivit companiei E-Distribuţie Muntenia.

„Vârful de consum anterior al sezonului de vară 2017 a fost atins tot în condiții de caniculă în data de 1 iulie, când a fost înregistrat un consum maxim de 936 MW. În general, vârfurile de consum de electricitate din București se situează în perioada de vară la circa 850 MW”, spun reprezentanţi ai E-Distribuţie Muntenia.

La finalul săptămânii trecute a fost emis cod roșu de caniculă pentru 12 județe din vestul țării, în timp ce restul țării s-a aflat sub cod portocaliu.

 


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.