Când nici cerul nu-i mai ajunge

Mimi Noel 03/02/2017 | 11:58 Global
Când nici cerul nu-i mai ajunge

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Emirates Airline, compania aeriană din Dubai aflată sub controlul statului, a devenit liderul industriei aviatice mondiale tocmai pentru că nu face rabat nici în privința angajaților, nici în materie de flotă și cu atât mai puțin atunci când este vorba de propriile ambiții.

Recent, compania a configurat un avion cu un număr-record de 615  locuri pentru o călătorie în jurul lumii – un arc de peste 14.000 de kilometri între Dubai și Aukland. Și nota bene: cursa va fi fără escală.

De altfel, Emirates este cam singura companie care cumpără masiv cel mai mare avion de linie construit până acum – Airbus 380, la bordul căruia pasagerii pot face inclusiv duș. Fără excepție, îna­­in­­tea fiecărui zbor care pleacă din Dubai, ul­­tima încăpere pe care echipajul o tra­­ver­­sează înainte de îmbarcare este ta­­pe­­ta­­tă cu oglinzi. Es­­te locul care le permite an­gajaților Emi­rates să facă ultimele retu­șuri pentru a fi perfecți în fața pasa­gerilor.

PRIMII ANI ÎN DEȘERT. Din 1985, Emira­­tes s-a dezvoltat de la o companie care ope­­ra două avioane pe un aeroport în de­­șert la un gigant care dă tonul în industria aviatică actuală. Impresionanta tran­s­formare nu poate fi sepa­­ra­­tă de dezvoltarea Dubaiului. Președintele compa­niei, șeicul Ah­­med bin Saeed Al Maktoum, este totodată directorul autorității aeroportuare, dar și al celei mai mari bănci a emiratului, în cazul în care Emi­rates va avea vreodată nevoie de vreun împrumut.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Are o experiență de peste zece ani în jurnalism. A început la agenția națională de presă Rompres, iar în 2006 s-a alăturat echipei care se ocupa de ediția în limba română a publicației americane BusinessWeek. În 2007, a completat echipa de jurnaliști care pornea revista de afaceri Money Express. Domeniile acoperite au variat, de la retail la FMCG, farma, fonduri de investiții, fuziuni și achiziții, IT&C. A realizat interviuri cu cei mai proeminenți oameni de afaceri români, antreprenori locali, dar și cunoscuți oameni de afaceri străini, precum directorul executiv al Microchip, Steve Sanghi, sau fostul director executiv al Sony America, Michael Schulhof. Mimi Noel lucrează ca Account Manager la AMICOM din 2012. La NewMoney, se ocupă de subiectele internaționale.